Легендарний боєць ЗСУ, що втратив половину черепа під Авдіївкою, заговорив після більше року реабілітації (відео)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 04 травня 2024, 00:15

Військовий реабілітувався понад рік, переніс три важкі операції

Український військовий Віталій Шумей, який отримав важкі травми голови після поранення під Авдіївкою у 2022 році, після понад року реабілітації нарешті повноцінно заговорив. Він вже може усвідомлено складати слова та говорити цілі речення.

Про це написала журналістка Яніна Соколова, яка відвідала реабілітаційний центр у Модричах під Львовом. За її словами, військовому довелося лікуватися рік та вісім місяців.

"Була у Модричах. В реабілітаційному центрі під Львовом. Сльози радості та гордість за таких батьків як Сергій Федорович, таких воїнів як Віталій Шумей. Рік і 8 місяців боротьби. Не було пів голови. І тут… Віталій Шумей заговорив. Історія справжньої боротьби та любові. Безсумнівної любові батька до сина", – написала вона.

Окрім цього, Соколова згадала неприємну історію, яка стосувалася сім'ї Шумей. Справа була у тому, що деякі ТЦК намагалися змусити Віталія та його батька приїхати особисто, щоб визначити інвалідність. Що було просто неможливим в умовах поранення, яке отримав Віталій.

"А ще мені соромно за деякі військкомати, які змушували батька з сином до них їхати аби проходити ВЛК аби визначити інвалідність. Після нашого минулого сюжету вони на щастя приїхали до воїна самі. Так не має бути. Просто свинство", – зазначила журналістка.

Віталій Шумей у серпні 2022 року отримав надважке поранення голови біля Авдіївки. В нього була мінно-вибухова травма та перелом черепа з обох сторін. Військовий повністю втратив можливість ходити, рухатися, говорити та самостійно їсти. Він переніс три операції, реабілітацію в Іспанії, а з осені 2023 року проходить реабілітацію вже в Україні, у Модричах.

Раніше "Телеграф" писав, що Олег Сенцов отримав поранення на фронті. Військовий пояснив, що це був приліт уламка.

Гуморист Віктор Розовий, який отримав складне осколкове поранення в голову, потребує більш ретельного лікування за межами України. Найстрашніше позаду, але для повної реабілітації чоловіка планують вивезти за кордон.