"Місія миру триває": в Угорщині заінтригували заявою щодо України

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 липня 2024, 15:53

Угорський міністр не розкрив деталей

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто повідомив, що наступного тижня відбудуться "мирні кроки" щодо України. Він також порадив "провоєнним" політикам "пристебнути паски".

Про це йдеться у його повідомленні у Facebook. Воно було присвячене першому тижню головування Угорщини у Європейському Союзі.

"Угорський уряд працює, а провоєнні політики можуть пристебнути паски безпеки. Сьогодні неділя, значить завершився перший тиждень головування Угорщини в ЄС, а також засідання уряду. Тепер кожен може бути впевнений, що наступні шість місяців будуть миротворчою місією, щоб нарешті був мир у нашому регіоні", — написав Сійярто.

Також він заявив, що цього тижня в Європі "провоєнні" політики нібито критикували прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана за зустріч з російським диктатором Володимиром Путіним. За словами міністра, такі кроки не хвилюють Угорщину.

"Ці нападки нас не стримують і не бентежать. Місія миру триває і навіть стає сильнішою, тому я прошу європейських політиків, які підтримують війну, пристебніть ремені та стежте за оновленнями наступного тижня", — наголосив Сійярто.

Варто зазначити, що напередодні в інтерв’ю швейцарському тижневику Die Weltwoche Орбан анонсував "несподівані зустрічі", які можуть відбутися наступного тижня. Водночас він не уточнив, з ким планує зустрітись.

Раніше "Телеграф" розповідав, що сказали Орбан та Путін за підсумками своїх переговорів у Москві. Путін прийняв Орбана у Кремлі та розпочав зустріч зі згадки про ультиматум для України. Угорський лідер виступив із закликом зупинити вогонь.