Росія готує "енергетичний ультиматум" Україні: експерт розповів деталі

Читати російською
Автор
Новина оновлена 07 липня 2024, 17:06

Пропозиції можуть з’явитися перед зимою

Російська влада планує поставити Україні "енергетичний ультиматум". Для цього почали активно розкручувати ІПСО про те, що Україна, в умовах тотального дефіциту енергії, нібито експортує світло у Європу.

Про це заявив директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко в етері каналу Київ 24. За його словами, ультиматум полягатиме в тому, що РФ запропонує світло в обмін на території України.

"Прийде час і вони запропонують Україні електричну енергію з Росії там чи з Запорізької атомної станції, щоб всі будуть з електричною енергією. Але в обмін на це запропонують, щоб Україна визнала окуповані території за Росією", — мовив Омельченко.

За словами директора енергетичних програм, подібні пропозицій можуть з’явитися вже перед зимою, яка, як відомо, буде найскладнішою в історії України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, що взимку частина українців може залишитися без опалення. Про це розповів голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв.