Милованов заявив, що антикорупціонер Жернаков у нього не працює: у чому суть скандалу

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 липня 2024, 18:33

Події розвиваються навколо Київської школи економіки

Президент Київської школи економіки Тимофій Милованов спростував інформацію про те, що очільник "Фундації "DEJURE" (аналітичного центру для сприяння розвитку правовладдя та реформ у сфері правосуддя) Михайло Жернаков працює в зазначеному освітньому закладі. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook. Зазначив, що низка українських ЗМІ продовжують безпідставно пов’язувати Жернакова зі школою економіки.

"Атака продовжується. Тепер Страна ЮА написала, що Кабмін дав бронь Київській школі економіки, щоб забронювати Жернакова. Правда Жернаков у нас не працює. Але кого це цікавить!" — йдеться у дописі.

До слова, кілька українських ЗМІ, зокрема "Закон і бізнес", раніше опублікували інформацію про те, що очільник "Фундації "DEJURE" Михайло Жернаков нібито перебував у розшуку через неявку до ТЦК за повісткою. Зрештою, він був затриманий та оштрафований за ухилення від мобілізації на суму 5300 грн.

Михайло Жернаков

За інформацією "Закону й бізнесу", Жернаков пройшов ВЛК та був визнаний придатним до служби, а раніше встановлений діагноз про плоскостопість лікарі спростували.

Тоді, як запевняє видання, Жернаков надав у ТЦК довідку про те, що працевлаштувався викладачем у Київську школу економіки та має науковий ступінь доктора наук. Як з’ясувалося, це не відповідає дійсності.

За інформацією видання, у науковій роботі Жернакова, а саме у його докторській дисертації, виявили академічний плагіат, що позбавило його можливості викладати у вищому навчальному закладі.

До слова, Жернакова пов’язують з головою правління "Центру протидії корупції" Віталієм Шабуніним, проти якого ДБР вже порушило три кримінальні справи: підробка документів від НАЗК, ухилення від мобілізації та привласнення гуманітарного автомобіля.

Щодо останнього, то, як з’ясували ЗМІ, Шабунін числився бойовим медиком і отримував надбавки за службу, залишаючись при цьому у Києві.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що ДБР України висунуло звинувачення екс-співвласнику "Приватбанку" Геннадію Боголюбову та співробітнику прикордонної служби, який допоміг йому нелегально залишити країну.