Будівництво "пережило" міністра: Кривий Ріг може залишитися без води через неготовий водогін

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 липня 2024, 19:09

Система нібито розбита гідроударами та розбалансована

Будівництво водопроводу, який має забезпечити чверть населення Кривого Рогу водою, що залишилося без неї внаслідок російського теракту на Каховській ГЕС, досі не завершено. А тим часом вода із внутрішніх водойм міста вже закінчується.

Про це пише видання "Свої Кривий Ріг". Журналісти нагадують, що цей держпроект розпочинався ще за часів колишнього віце-прем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Кубракова. Голова у міністерства вже змінився, але ділянка з Кременчуцького водосховища досі не побудована — а саме звідти має надходити вода.

Стверджується, що погіршує ситуацію і те, що система нібито розбита гідроударами та розбалансована.

"Їх провокують постійні відключення електроенергії. Швидко ремонтувати водоканал не може, адже бракує щонайменше 350 працівників. Крім того, труби старі і потребували заміни давно – ще до початку повномасштабного вторгнення. Нагадаємо, що понад рік Кривий Ріг з водою завдяки подачі, зокрема з Кресівського водосховища. Чи встигнуть добудувати магістральний водогін – питання", – резюмує видання.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що гігантська брудна хмара накрила Кривий Ріг після відключення світла на великому заводі.