Керував звірствами на Майдані: командира "Беркута" відпустили під смішну заставу

Читати російською
Автор
Новина оновлена 17 серпня 2024, 14:44

Фігурант має чинний російський паспорт та позбавлений громадянства України

Командира львівського "Беркута" Ростислава Пацеляка, під керівництвом якого вбивали українців на Майдані, відпустили на волю під заставу в 1 млн грн. Гроші вніс якийсь "красулін з окупованого Донецька".

Як зазначає дружина політичного і громадського діяча, правозахисника, політв'язня радянських часів Степана Хмари Роксолана Хмара, Службі безпеки України (СБУ) вже давно час зайнятися цими донецькими та їхніми темними мільйонами.

У п'ятницю, 16 серпня, Печерський суд знову відпустив потенційного злочинця. Так, суддя Кристина Константінова випустила під заставу командира львівського "Беркута", який керував звірствами на Майдані 18 лютого, Ростислава Пацеляка.

Ростислав Пацеляк в суді

За словами Хмари, вище вказана суддя вимушена була взяти його під варту, адже нещодавно Державне бюро розслідування (ДБР) предʼявило Пацеляку свіже обвинувачення, в якому фігурують 12 вбивств і 8 вогневих поранень. Проте Кристина Константінова також призначила і заставу в 1 млн грн.

Суддя Крістіна Константінова

Генеральний прокурор України Олександр Супрун та активіст Володимир Іванов довели, що командир львівського "Беркута" Пацеляк брав безпосередню участь у цих вбивствах. Також він має чинний російський паспорт, за що позбавлений громадянства України.

Пані Хмара наголосила, що з 2014 року Пацеляка не обмежили в пересуваннях, попри розпочате розслідування та суди. З того часу він десятки разів їздив в Росію і має дружні стосунки з офіцерами з Улан-Уде.

"Адекватно пояснити причини своїх поїздок до ворожої держави не може. А також, нещодавно виявлено, що йому нараховується пенсія в РФ. Навіщо?! І за які заслуги, питання, мабуть, риторичні", — йдеться у повідомлені.

Дружина Степани Хмари додає, що Пацеляк російський резидент, який не отримав справедливого суду в Україні.

"У нашій державі, на жаль, немає справедливих судів, і правоохоронної системи. Тут діє закон диких джунглів. Але, є організація "Нескорений Майдан", члени якої, вже довгих 10 років ходять на ці суди, і є наші неймовірні, нескорені активісти, віддані Україні. І вони не здадуться", — каже Роксолана Хмара.

Раніше "Телеграф" розповідав, що ексголова Верховного суду продовжує отримувати мільйони від держави, хоча відсторонений.