Живе у квартирі майже за мільйон доларів в елітному ЖК: заступником голови ДБР зацікавилися НАБУ

Читать на русском
Автор
1634
Живе у квартирі майже за мільйон доларів в елітному ЖК: заступником голови ДБР зацікавилися НАБУ Новина оновлена 17 липня 2024, 21:42

Офіційно чиновник ДБР там не мешкає

Національне антикорупційне агентство відкрило кримінальне провадження проти першого заступника директора Держбюро розслідувань Олександра Удовиченка. Напередодні журналісти з’ясували, що він мешкає в одному з найбільш елітних столичних житлових комплексів Regent Hill, проте інформації про це у його декларації не було.

Як повідомляє hromadske, про це йдеться у відповіді НАБУ. Там зазначили, що вони вивчили розслідування журналістів та розпочнуть досудове розслідування.

"Як пояснили в НАБУ, більше інформації вони не можуть надати, оскільки стан розслідування становить таємницю слідства, розголошення якої може завдати шкоди кримінальному провадженню", — йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, журналісти змогли з’ясувати, що хоч Удовиченко не має квартири в ЖК Regent Hill, однак її має Ірина Копач — ймовірна тітка Христини Копач, коханої чиновника ДБР.

У розслідуванні йдеться, що квартиру на 125 квадратів Ірина Копач придбала у 2022 році, а її вартість оцінюється у понад 37 мільйонів гривень. Втім, у договорі зазначено, що вартість купівлі становила лише 1,9 мільйона гривень. Сама Копач працює косметологом у Одесі.

Як повідомлялося раніше, у середу, 17 липня, Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід нардепу Миколі Задорожньому. Його підозрюють у отриманні неправомірної вигоди у 3,4 мільйона гривень.