Сім'я колишнього "Слуги народу" накупила нерухомості та машин на мільйон доларів: нове розслідування Bihus.info

Читати російською
Автор
Новина оновлена 10 вересня 2024, 13:41

За час його депутатства інвестували як могли

Родина екснардепа "Слуги народу" Романа Іванісова, який має судимість за групове зґвалтування, під час його депутатства накупила автомобілів та нерухомості на понад 1 млн доларів.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info. Зазначається, що з початку політичної кар'єри Іванісов декларував та мав доволі скромні активи та відповідні заробітки.

Проте він також вказував і колосальні суми заощаджень у готівці на мільйони доларів. І вже у 2020 році його дружина Марина Іванісова почала їх витрачати.

Так, обраниця члена комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики, у лютому і квітні 2020 купила одразу два нових преміальних автомобіля Mercedes – GLE350 та GLS400. На шопінг вона витратила з врахуванням старого курсу десь 200 тисяч доларів.

"В той же період жінка інвестувала в одразу дві квартири, три паркомісця і три веломісця в ЖК "Manhattan city" поблизу центрального київського вокзалу. Нерухомість тоді мала б обійтися Марині Іванісовій ще в приблизно 320 тисяч доларів. В наступному, 2021-му, Марина Іванісова придбала також новий Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів", — йдеться у розслідуванні.

Загалом за пів року 2020, дружина Іванісова накупляла нерухомості та авто на понад пів мільйона доларів, витративши більшу частину заощаджень. У 2021 році вона придбала ще один автомобіль Volkswagen Multivan за 90 тисяч доларів.

На цьому витрати родини не зупинились, восени 2022-го нардеп інвестував понад 12 мільйонів гривень (тобто понад 330 тисяч доларів за тодішнім курсом) в ще дві квартири в Києві. Ці кошти, згідно з декларацією, він отримав як подарунок від матері.

"Відповідно до його декларації, ці гроші належали його матері Ірині Іванісовій. Жінці 66 років і вона зареєстрована як ФОП в Бердянську. Значну суму зароблених коштів Іванісова пояснила журналістам тим, що все життя працює підприємцем і "заощадженнями бабусі", — пише Bihus.Info.

Та і 2023-му родина Іванісова продовжує витрачати заощадження, купуючи нерухомість. Так, дружина нардепа придбала одразу три земельні ділянки і котедж, який ще будують, в котеджному містечку "Ariel Village" біля Києва в с. Романків.

"Попри те, що на момент здійснення цієї операції забудовник продавав тут будинки за мінімум 30 мільйонів гривень, земля і будинок Марині Іванісовій, за декларацією, обійшлися нібито в понад 3 мільйонів гривень. Цей факт жінка пояснила журналістам тим, що купила за ту вартість, за яку продавали", — йдеться у розслідуванні.

Як зазначають Bihus.Info, наразі нардеп не прокоментував колосальні витрати та дивні заощадження.

Нагадаємо, що Іванісов фігурує у двох гучних скандалах. Перший — він має судимість за групове зґвалтування, але попри це й досі не склав мандат, хоча президент України Володимир Зеленський наголошував на цьому. Другий — депутат нібито збрехав про свої дві виші освіти, адже у вишах спростували інформацію про його навчання та дипломування.

Раніше "Телеграф" розповідав, за словами голови АМКУ Павла Кириленка, його сімейство заробило мільйони на продажу малини.