Екологи б'ють на сполох: мор риби накрив ще одну область України (фото)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 16 вересня 2024, 17:54

Загинуло понад 3 тисячі екземплярів

В Україні на Вінниччині зафіксовано масову загибель риби. Мор виявили на Ладижинському водосховищі на річці Південний Буг, в межах дачного масиву "Заріччя" Гайсинського району.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області. Зазначається, що обставини інциденту встановлюються.

Під час обстеження місця загибелі риби було виявлено понад 3 000 дохлих екземплярів, середня вага яких приблизно 20 г.

Зокрема:

  • судак — 2000,
  • лящ – 230,
  • окунь – 570,
  • плітка 130,
  • бичок – 75.

Тобто з огляду на фото та вагу риби, можна дійти висновку, що в основному загинув молодняк. Водночас рівень кисню в воді на Ладижинському водосховищі у межах норми.

"Працівники Інспекції здійснили відбір проб води в місці загибелі риби, та провели моніторинг рівня розчинного кисню, який у відібраних пробах знаходився в межах від 4.7 мгО/дм³ до 7.08 мгО/дм³ при нормі не менше 4 мгО/дм", — йдеться у повідомлені.

Зазначається, що відбір проб відбувався головними спеціалістами відділу державного екологічного нагляду (контролю) тваринного світу та біоресурсів Дмитром Лісовим та Іваном Стадніком, в присутності працівників відділу охорони водних біоресурсів "Рибоохоронний патруль" та поліції.

Раніше "Телеграф" розповідав, що брудна вода у Десні дійшла до Київської області. Вже відомо, чи є небезпека для столиці.