В Україні оголошували тривогу через МіГи: Старкон був під ударом, у ЗСУ розповіли подробиці (оновлено)

Читать на русском
Автор
1548
Тривога Новина оновлена 26 вересня 2024, 13:15
Тривога. Фото Колаж "Телеграфу"

Було випущено "Кинджали"

У четвер, 26 вересня, в Україні зранку оголосили масштабну повітряну тривогу через зліт винищувача МіГ-31К з території РФ. В Хмельницькій області пролунали вибухи.

Як повідомляли Повітряні Сили України (ПС), ракети рухались у напрямку Старокостянтинова.

13:04 Оголошено тривогу у Сумській області через рух "шахедів" в цьому напрямку та на Дніпропетровщині через розвідувальний БПЛА.

12:50 У ПС повідомили, що з 10:00 по 11:00 26 вересня було зафіксовано три пуски аеробалістичних ракет Х-47 М2 "Кинджал" з повітряного простору Росії у напрямку Старокостянтинова Хмельницької області.

"За попередніми даними у небі РФ перебувало 4 борти винищувачів МіГ-31K. Інформація щодо місць прильотів чи уражень не є публічною!" — йдеться у повідомлені.

12:41 Четвертий виліт МiГ-31К в РФ. Масштабну повітряну тривогу в Україні не оголошували.

12:11 МіГ-31К пішов на посадку. В областях почались відбої тривог.

12:00 Монітори зазначили, що станом на зараз пуски ракет Х-47 "Кинджал" винищувачами МіГ-31К не зафіксовані.

11:38 Зафіксовано зліт винищувачів МіГ-31К. В Україні втретє оголошено масштабну повітряну тривогу через загрозу пусків "Кинджалів".

11:16 МіГ-31К пішов на посадку. В областях почались відбої тривог.

11:00 Два вибухи пролунали у Старокостянтинові. Монітори написали, що наразі в повітряному просторі чисто — ракет немає.

10:54 Ракети у напрямку Старокостянтинова.

"Ще два "Кинджала" на Хмельниччину та Житомир", — написали в ПС.

10:53 Пуски ракет на Київ через Сумщину.

10:45 Зафіксовано виліт двох винищувачів МіГ-31К в РФ. В Україні повторно оголошено масштабну повітряну тривогу.

10:34 Міг-31К пішов на посадку. В Україні оголосили відбій повітряної тривоги по областях.

10:30 Жителі Хмельниччини повідомляли про вибухи, ще до оголошення тривоги. Як зазначає "Оперативний Інформ", 26 вересня тривогу оголосили, коли Кинджали вже були випущені бортами МіГ-31К. Тобто ракети певний час перебували у повітрі. Саме тому вибухи пролунали так швидко.

"Раніше повітряну тривогу оголошували одразу після підняття бортів МіГ-31К у повітря. Останнім часом від цієї практики відійшли, оскільки борти вилітали без пуску ракет, а ракети пускали тільки під час масштабних змішаних ракетних ударів", — йдеться у повідомлені.

10:18 у повітрі знаходиться 3 винищувачі Міг-31К, за даними моніторів. Були пуски двох "Кинджалів".

10:03 прогриміли вибухи у Старокостянтинові.

Монітори писали, що пролунало два вибухи у Хмельницькій області. Також кореспондент "Телеграфу" повідомляв про вибухи в Києві.

Також КМВА зауважила, що звуки вибухів у столиці не пов'язані з роботою ППО чи прильотами. Ймовірно, кияни чули, як "Кинджали" входили в нижні шари атмосфери.

Як зазначають місцеві пабліки у мережі, перший вибух пролунав на Хмельниччині до оголошення тривоги.

Нагадаємо, що у Старокостянтинові, який часто атакують росіяни, знаходиться військовий аеродром. Він розташований за 5 км на схід від однойменного міста у Хмельницькій області.

Раніше "Телеграф" розповідав, що внаслідок нічної атаки росіян на Київ уламки дрона впали на дитсадок та загорівся будинок.