Ціни на вітчизняні продукти припинять стрибати: експерт розповів, коли це станеться

Читать на русском
Автор
Магазин
Магазин. Фото Pixabay

Експерт дав прогноз

Протягом 2024 року вартість базових продуктів для українців залишиться майже незмінною, але лише вітчизняного виробництва.

Як каже перший заступник очільника профільного міністра Тарас Висоцький, у 2024 році відбуватимуться традиційні коливання. Однак товари вітчизняного виробництва будуть доступні для всіх громадян.

За його словами, наразі на українському ринку спостерігається більш стабільна ситуація, якщо порівнювати з минулим роком — 5% коливань по м'ясу та молочній продукції.

"Це ми говоримо за українську продукцію. Ми поділяємо, оскільки імпорт дорогий через логістику. Але в нас із виробництвом кормів не повинно бути проблем, тому в принципі за основними блоками вітчизняної продукції має бути стабільна ситуація наступного року. Цілком можливо, що будуть традиційні, але незначні сезонні коливання. Але не більше того", — пояснює Висоцький.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що в Україні знизились ціни на популярні крупи. Найбільшого здешевшання відчув рис, а найменшого — манна крупа.