Як виглядає багатоповерхівка, яка постраждала від обстрілу в Києві: ексклюзивні фото "Телеграфа"

Читать на русском
Автор
1100
Пожежу в будинку гасили кілька годин
Пожежу в будинку гасили кілька годин. Фото Євген Завгородній/"Телеграф"

Рятувально-пошукові роботи на місці події продовжуються

У середу, 7 лютого, російські війська знову атакували столицю України ракетами — це вже третій ракетний удар по Києву в 2024 році. Внаслідок події загинуло четверо людей, а частина багатоповерхового будинку в Голосіївському районі столиці, який був пошкоджений уламками, охопила масштабна пожежа.

Спеціальний кореспондент "Телеграфа" Євген Завгородній побував на місці події та зробив серію ексклюзивних знімків. На кадрах видно, як місцеві жителі з жахом спостерігають за тим, що відбувається в їхніх домівках.

Так, у Голосіївському районі столиці внаслідок ворожої атаки було пошкоджено одразу кілька поверхів 18-поверхового житлового будинку. Пожежа охопила квартири, розташовані з 10 по 14 поверх.

Жителі постраждалого будинку з тривогою спостерігали за подіями
На місці працювали всі екстрені служби міста
Пожежа охопила квартири, розташовані з 10 по 14 поверх
Жахливі кадри
Людей екстрено евакуювали
У багатоповерхівці спалахнула масштабна пожежа
Горіли квартири з 10 по 14 поверх

Рятувальниками та поліцією було евакуйовано 52 особи, врятовано — 26. На жаль, чотири особи загинули, а 19 отримали травми.

На місці працювали усі екстрені служби міста.

На даний момент відомо про те, що одна частина пошкодженої багатоповерхівки залишилася придатною для життя, проте практично у всьому будинку вибиті вікна. Кличко пообіцяв, що всі віконні отвори оперативно обклеять плівкою, а потім засклять.

Люди з жахом спостерігали за тим, що відбувається
Потерпілим надавали допомогу на місці або ж доставляли до медзакладів
Постраждало дуже багато квартир, які практично повністю вигоріли
Масштабну пожежу гасили кілька годин поспіль
На жаль, під завалами загинуло 4 особи
Людей екстрено евакуювали
Практично у всій багатоповерхівці вибиті вікна
Пожежу ліквідували столичні рятувальники

Варто зазначити, що стан найбільш постраждалої частини багатоповерхового будинку вивчатимуть фахівці — їм належить встановити ступінь пошкодження несучих конструкцій. Тільки після цього міська влада зможе ухвалити рішення з приводу відновлення даного об’єкта.

У найближчій школі для всіх постраждалих від ранкової ракетної атаки було організовано тимчасовий пункт допомоги. Тут можна зігрітися, випити чаю та отримати психологічну допомогу.

Ушкоджену частину будинку досліджують фахівці
На місці події працювали десятки рятувальників
Масштабну пожежу було ліквідовано

Нагадаємо, російські терористи ще вночі підняли в небо від семи до дев’яти своїх стратегічних бомбардувальників Ту-95. Пізніше до них приєдналися літаки Ту-22М3 із Моздока. Перші несуть ракети Х-101/555, інші ракети-вбивці Х-22.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що стало відомо, скільки ракет збили над Києвом під час ворожої атаки з боку РФ. Як виявилося, повітряна тривога у столиці тривала майже 3 години, а ракети заходили до столиці кількома хвилями та з різних напрямків.