Один інгредієнт змусить відбивні танути в роті: чим натерти їх перед смаженням

Читать на русском
Секрет смачних відбивних
Секрет смачних відбивних. Фото 24 канал

Маринад з гірчиці надасть м’ясу особливої текстури

Приготування м’яса може здатися простою справою, однак і в цьому процесі є чимало тонкощів. Розповідаємо, чим потрібно натерти м’ясо перед приготуванням відбивних, щоб страва буквально танула у роті. До речі, маленькі деталі впливають не лише на смак м’яса — ми розповідали про золоте правило приготування макаронів.

Маленький кулінарний лайфхак допоможе вам покращити смак та текстуру відбивних. Секрет надзвичайно простий — використовуйте гірчицю. "Телеграф" розповідає детальніше.

Чому гірчиця — незамінна для відбивних?

Саме додавання гірчиці допомагає досягти неймовірного смаку та соковитості відбивних. Річ у тім, що ферменти, які містяться в гірчиці, допомагають розм'якшити волокна м'яса, роблячи його більш ніжним та соковитим. Вона додає м’ясу смаку та аромату, зберігає його соковитість.

Як правильно маринувати м'ясо з гірчицею?

М'ясо для відбивних повинне бути свіжим і охолодженим. Найкраще для цього підходять свинина та яловичина. Курку теж можна маринувати в гірчиці, однак зазвичай вона легко відбивається і не потребує гірчиці.

Наріжте м'ясо на порційні шматки товщиною близько 1-1,5 см. Дуже важливо нарізати їх вздовж волоком. Відбийте шматочки кухонним молоточком.

Візьміть готову гірчицю у формі соусу. Щоб її смак не перебивав смак м’яса, її слід "розбавити". Зробити це можна рослинною олією, соєвим соусом або молочними компонентами, такими як кефір, йогурт чи сметана. Також, оскільки м’ясо все одно буде маринуватись, додайте в маринад спеції до смаку — сіль, перець, інші приправи. Змастіть отриманим соусом відбивні з обох боків. Накрийте їх плівкою та поставте в холодильник на 30-40 хвилин.

Після цього можна обвалювати їх в ваш улюблений кляр і смажити — відбивні вийдуть надзвичайно ніжними. Також ми розповідали, як відмити руки після грибів.