Одна помилка в ремонті перетворить вашу оселю на "поліклініку": чого не варто робити зі стінами

Читать на русском
Автор
Помилка у виборі кольорів
Помилка у виборі кольорів. Фото triora.ua

Розповідаємо, чому не варто фарбувати все в один колір

Різноманіття барв, які пропонують дизайнери, вражає. Ми розповідали, який колір дизайнери назвали найбільш трендовим на 2025 рік. Однак, як би сильно вам не подобався певний відтінок, буде помилкою використовувати лише його.

Ми часто чуємо поради про те, що для створення гармонійного інтер'єру варто обрати один основний колір і варіювати його відтінками. Однак, як пишуть дизайнери з Grih Pramarshi Design & Build у статті на linkedin.com, це не завжди правильне рішення.

Чому монохром — ворог затишної оселі?

Бажання створити затишний та однорідний простір, обираючи лише один колір, може обернутися протилежним ефектом. Однотонні інтер'єри часто виглядають нудними, безликими і можуть створювати відчуття лікарняної палати. Крім того, відсутність контрастів позбавляє простір глибини та об'єму.

Краще кольори поєднувати. Комбінація різних відтінків дозволяє створити ілюзію простору та додати інтер'єру об'єму. Колір може візуально розділити приміщення на функціональні зони або ж виділити певні елементи інтер'єру та зробити його цікавішим.

Хоча однотонний інтер'єр може здаватися простим та елегантним, різноманітність кольорів дозволяє створити живий та функціональний простір. Також ми розповідали про цікавий трюк у фарбуванні стін, який варто спробувати.