В Росії за добу одразу дві великі втечі зеків, засуджених за тяжкі злочини (фото)

Читать на русском
Автор
1739
Вʼязниця Новина оновлена 27 жовтня 2024, 16:47
Вʼязниця. Фото Колаж "Телеграф"

Подія трапилась в Забайкаллі та Липецькій області

У Росії за два дні втекло 10 засуджених. Деякі з них відбували термін за зґвалтування неповнолітніх.

Про це повідомляють росЗМІ. У суботу, 26 жовтня, шестеро чоловіків втекли через викопаний тунель під час вечірньої перезмінки чергових.

За однією з версій, лазів було дві. Стверджується, що ув'язнені вкрали інструменти для підкопу у майстерні ще у березні. Поки вдалось зловити тільки двох, їх знайшли в Тамбовській області, туди вони могли дістатись попутками.

П'ятеро з них – громадяни Узбекистану, шостий зареєстрований у Таджикистані. У певні проміжки часу вони й працювали у Москві. Один із них, Тургун Абдуллаєв, у 2022 році був оштрафований на 2 тис. рублів за порушення режиму перебування в Росії, але його не стали депортувати.

Втім четверо втікачів сиділи за зґвалтування, у тому числі дітей віком від 12 до 16 років, двоє інших – за зберігання наркотиків. Двом із них доставлялися продукти від рідних та знайомих.

Прокуратура Липецької області розпочала перевірку, а Слідчий комітет контролює кримінальну справу, порушену за статтею про недбалість.

Аналогічний випадок стався і у неділю, 27 жовтня, четверо засуджених втекли із виправного центру №1 Нерчинська у Забайкаллі. Імена втікачів: Олег Чекришев, Юрій Русін, Андрій Андрєєв та Микола Куйдін.

Усіх раніше засудили за крадіжки, пограбування та насильство до представників влади та були засуджені до примусових робіт. Тому мешкали у спеціальному гуртожитку при виправному центрі, могли вільно пересуватися по селищу. Вранці вони, як завжди, мали прийти на роботу, але не з'явилися. Нині їх розшукують.

Раніше "Телеграф" писав, що Гіркіна не пустили на війну в Україну і залишили шити тапки у в'язниці.