Прості зимові хитрощі, які зроблять будинок теплішим: дешеві та безкоштовні трюки

Читать на русском
Автор
Щоб зберегти тепло в будинку
Щоб зберегти тепло в будинку. Фото Freepik

Прості, але ефективні лайфхаки

Дім в холодну пору року повинен бути затишним притулком проти холодних температур. Найпростіший спосіб зігрітись — підвищити температуру на термостаті, якщо є така змога, або ж увімкнути обігрівач. Однак, останнє рішення може стати недешевим задоволенням.

Разом із bhg.com розповідаємо, як знизити витрати на опалення без шкоди для комфорту. Це недорогі або й зовсім безкоштовні альтернативні способи зберегти тепло в оселі.

Як зберегти тепле повітря в домі: чотири лайфхаки

Дверний обмежувач тяги

Ця річ захищає від протягу через щілину дверей. Їх розміщують біля вхідних дверей, щоб запобігти проникненню холодного повітря. Це такий собі "стопор" від холоду. Він допоможе, коли двері закриті.

Утеплення вікон

Звичайний поліетилен та пухирчаста плівка є напрочуд простими та дешевими ізоляторами вікон. Плівка для вікон продається уже набором — просто розріжте пластик за розміром вікна, наклейте липку стрічку навколо віконної рами та феном приклейте плівку до стрічки.

Можна використовувати бульбашкову плівку. Для цього виберіть середній або великий розмір пухирців — маленька пухирчаста плівка не завадить холодному повітрю. Виріжте бульбашкову плівку потрібного розміру. Пульверизатором нанесіть тонкий шар води на вікно. Одразу ж притисніть бульбашкову плівку до вікна так, щоб вона була "бульбашками" до скла. Вона буде триматися всю зиму, зберігаючи тепло.

В сонячний день відкрийте штори

Цей трюк абсолютно безкоштовний. Вранці, збираючись вийти з дома, подивіться погоду. Якщо повинно бути сонячно, відкрийте жалюзі та штори. На ніч же, навпаки, закривайте всі штори, щоб холодне повітря не проникало всередину.

Внутрішні двері повинні бути відкритими

Є теорія, що закриття дверей у деякі кімнати призведе до зменшення загальної площі для обігріву. Однак, якщо двері будуть відкритими в усьому домі, повітря буде циркулювати. Це буде регулювати температуру в усьому будинку і зігрівати "найхолодніші" зони.

Ось так легко зберегти тепло в домі та заощадити на опаленні. Також ми розповідали, як стелаж допоможе ефектно розділити кімнату на зони.