Готуються до війни? Ще одна країна Європи вирішила серйозно зайнятись обороною

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 вересня 2024, 20:40

Країна готується до найгіршого

Європа продовжує нарощувати свій оборонний потенціал. Цього разу Швеція взялася серйозно зміцнювати свою оборону. Країна планує виділити вдвічі більше грошей на захист мирного населення. І це не просто так – шведи готуються до можливої війни у майбутньому.

Міністр цивільної оборони Швеції Карл-Оскар Болін розповів про нові плани уряду. У 2024 році на захист населення виділять 6,5 мільярдів шведських крон (близько 425 млн євро). А вже з 2028 року ця сума зросте до 15 мільярдів (980 млн євро) щороку, пише місцеве агентство новин ТТ.

"Це найбільші вкладення у цивільну оборону з часів холодної війни", – заявив Болін. Гроші підуть на шість головних напрямків: медицину, транспорт, їжу, енергію, захист людей, зв'язок та пошту.

За даними ТТ, шведи планують закупити більше ліків та створити запаси на чорний день. Крім того, в країні збираються відремонтувати важливі об'єкти, забезпечити роботу мобільного зв'язку під час криз та відновити сховища для людей.

"Ми хочемо зробити наше суспільство сильним і готовим до найгіршого", – пояснив міністр.

Швеція почала змінювати свою оборонну політику після того, як Росія напала на Україну. Країна вступила до НАТО і збільшила витрати на армію.

На початку року високопосадовці Швеції заявили, що всі громадяни мають бути готові до можливої війни. У країні навіть відновили призов на цивільну службу – вперше з 1990-х років.

Нагадаємо, раніше"Телеграф" писав, що Швеція надає рекордну військову допомогу Україні. Серед іншого — літак ДРЛО для посилення протиповітряної оборони України.