Байден назвав єдину умову, за якої він зніметься з виборів

Читати російською
Автор

Він упевнений, що не потребує проходження спеціальних неврологічних чи когнітивних тестів

Президент США та кандидат на наступний президентський термін Джо Байден, який провів вкрай невдалі дебати зі своїм суперником Дональдом Трампом, заявив, що сам винен у поганому результаті. За словами голови Штатів, того вечора він почувався втомленим через застуду і навіть пройшов тест на COVID.

"…Бо мені було погано. Я почував себе жахливо. Насправді зі мною були лікарі, яких я запитав, чи проводили тест на COVID, тому що вони намагалися з'ясувати, в чому справа. Вони зробили тест, щоб перевірити, чи маю якась інфекція, вірус. В мене цього не було. Я просто сильно застудився… Ніхто не винен – окрім мене", — сказав Байден у першому після дебатів інтерв'ю телеканалу ABC.

Водночас глава Білого дому зазначив, що Трамп під час дебатів багато разів сказав неправду. За його словами, його опонент, за підрахунками журналістів, збрехав 28 разів.

Байден не вважає, що він не потребує проходження спеціальних неврологічних чи когнітивних тестів. Він зазначив, що проходить подібні перевірки щодня, коли спілкується з іноземними лідерами та приймає важливі рішення.

"Я щодня проходжу повноцінний неврологічний тест", — сказав президент, перерахувавши важливі завдання, які він вирішує — спілкування з прем’єр-міністром Ізраїлю, питання, пов’язані з підтримкою України та відповіддю на російські загрози в Європі. "Ніхто не казав, що я мушу (робити спеціальні тести – ред.). Вони (лікарі – ред.) сказали, що зі мною все добре", додав Байден.

Також він підтвердив рішучість продовжувати брати участь у президентських перегонах. Глава Білого дому саркастично зазначив, що зійде з дистанції, якщо до нього прийде Господь Всемогутній та скаже це зробити.

"Якби Господь Всемогутній зійшов і сказав би — Джо, зійди з перегонів — я зійшов би з перегонів", — відповів Байден на запитання, чи вийде він з виборчої кампанії, якщо стане ясно, що він не зможе перемогти Дональда Трампа.

Байден додав, що "Господь Всемогутній не зійде". У відповідь ведучий зазначив, що, ймовірно, це так, і запитав, чи дослухається президент до союзників та однопартійців, якщо вони попросять його знятися з виборів.

"Цього не станеться", — відповів Байден.

Як повідомляв "Телеграф", раніше Байден під час спілкування зі співробітниками передвиборчої кампанії та зустрічей із законодавцями та губернаторами-демократами підтвердив готовність продовжувати передвиборчі перегони. Він попросив своїх прихильників "вкласти дещо доларів", щоб допомогти перемогти його суперника від республіканців Дональда Трампа.