Платити за газ менше: хто з українців може розраховувати на "особливий" тариф від "Нафтогазу"

Читати російською
Автор

У "Нафтогазі" назвали важливу умову для отримання знижки

Деякі українці, які є клієнтами НАК "Нафтогаз України", можуть отримати знижку на оплату газу. Така можливість стане доступною вже з квітня 2024 року.

Про це розповіли у пресслужбі компанії та назвали одну дуже важливу умову. У "Нафтогазі" наголосили, що деякі споживачі вже зараз отримують знижку на оплату спожитого газу.

Тариф на газ для споживачів "Нафтогазу" до кінця опалювального сезону становитиме 7,96 грн/кубометр. На сьогоднішній день клієнтами компанії є 98% побутових споживачів у всій країні.

Що стосується знижки, то чим більше обсяг спожитого газу, тим більше буде знижка у грошовому еквіваленті. Загалом величина знижки становить 1% вартості спожитого газу. Але щоб отримати знижку, є одна умова — вчасно та в повному обсязі оплачувати послуги за постачання газу. Робити це потрібно щомісяця до 15 числа. Якщо невчасно платити за газ, то на знижку не варто розраховувати.

У компанії також уточнили, що знижка враховуватиметься не у місяці, коли відбулася оплата, а наступного. Наприклад, якщо до 15 березня сплатити рахунки за газ, то знижка буде нарахована у квітневій платіжці. Це повторюватиметься щомісяця до того часу, поки споживач справно оплачує рахунки.

"Платіть за спожитий газ вчасно. Кожна виплачена гривня — це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", — зазначають у Нафтогазі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що тариф на воду зросте в Україні двічі. Вперше вартість змінять у квітні, а вдруге — у червні.