Деяким українцям прийдеться заплатити більше: які тарифи на газ будуть у березн

Читать на русском
Автор
Деяким українцям прийдеться заплатити більше: які тарифи на газ будуть у березн

Ціна за кубометр залежить від постачальника

До кінця опалювального сезону тарифи на газ в Україні не змінюватимуться. Проте цінники від газопостачальних компаній в рамках річних тарифних планів будуть відрізняютись.

Наразі близько 98% домогосподарств обслуговуються компанією "Нафтогаз", а відтак, з березня вони будуть сплачувати 7,96 гривні за кубометр, пише "Газ правда". Деякі постачальники пропонують українцям купувати блакитне паливо майже по 10 гривень за кубометр.

Так, у перший місяць весни українці зможуть купувати газ за тарифами, які коливаються в межах від 7,7 до 9,9 гривні за кубометр. Шість постачальників пропонують ціну 8 гривень, а в п'ятьох тарифи трохи вищі.

Таким чином, сім'я з трьох осіб, яка використовує газ лише для приготування їжі на газовій плиті, за місяць споживатиме приблизно 9,9 кубометрів. Крім того, на них чекають додаткові витрати на доставку газу, які варіюються залежно від регіону проживання.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив порядок перерахунку вартості комунальних послуг. Це буде стосуватись постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення та вивозу сміття.