Платити за газ менше: хто з українців може розраховувати на "особливий" тариф від "Нафтогазу"

Читать на русском
Автор
Українці можуть отримати знижку на оплату комуналки за газ
Українці можуть отримати знижку на оплату комуналки за газ. Фото Ілюстративне фото

У "Нафтогазі" назвали важливу умову для отримання знижки

Деякі українці, які є клієнтами НАК "Нафтогаз України", можуть отримати знижку на оплату газу. Така можливість стане доступною вже з квітня 2024 року.

Про це розповіли у пресслужбі компанії та назвали одну дуже важливу умову. У "Нафтогазі" наголосили, що деякі споживачі вже зараз отримують знижку на оплату спожитого газу.

Тариф на газ для споживачів "Нафтогазу" до кінця опалювального сезону становитиме 7,96 грн/кубометр. На сьогоднішній день клієнтами компанії є 98% побутових споживачів у всій країні.

Що стосується знижки, то чим більше обсяг спожитого газу, тим більше буде знижка у грошовому еквіваленті. Загалом величина знижки становить 1% вартості спожитого газу. Але щоб отримати знижку, є одна умова — вчасно та в повному обсязі оплачувати послуги за постачання газу. Робити це потрібно щомісяця до 15 числа. Якщо невчасно платити за газ, то на знижку не варто розраховувати.

У компанії також уточнили, що знижка враховуватиметься не у місяці, коли відбулася оплата, а наступного. Наприклад, якщо до 15 березня сплатити рахунки за газ, то знижка буде нарахована у квітневій платіжці. Це повторюватиметься щомісяця до того часу, поки споживач справно оплачує рахунки.

"Платіть за спожитий газ вчасно. Кожна виплачена гривня — це стабільне забезпечення блакитним паливом українців та сплачені податки на підтримку економіки нашої країни", — зазначають у Нафтогазі.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, що тариф на воду зросте в Україні двічі. Вперше вартість змінять у квітні, а вдруге — у червні.