Чи зросте ціна за світло до 6 гривень за кіловат: відповідь Міненергетики

Читать на русском
Автор
Українцям поки що не варто боятися зростання тарифу за електроенергію
Українцям поки що не варто боятися зростання тарифу за електроенергію. Фото Колаж "Телеграф"

Тариф на електроенергію має відповідати ринковій ціні

Найближчим часом українцям не варто чекати на зростання тарифу за електроенергію до 6 гривень. До 1 травня 2024 року вартість точно не зміниться.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Інформацію про можливе зростання тарифів він спростував в ефірі телемарафону.

"Це просто якийсь вкид. Він нічим не обґрунтований. Але, справді, до кінця опалювального сезону тариф не зміниться, бо є ухвала, яка діє до 1 травня.", — сказав урядовець.

Нагадаємо, що у червні 2023 року тариф на електроенергію зріс фактично вдвічі. Це сильно вдарило по кишенях споживачів, особливо у опалювальний сезон.

Наразі діючий тариф для населення становить 2,64 гривні за кВт/год. Водночас, власники двозонних лічильників можуть платити і за пільговим тарифом, що діє у нічний час. Також до кінця опалювального сезону уряд обіцяв не переглядати тарифи на комуналку, зокрема на електроенергію.

Раніше "Телеграф" повідомив, що згідно із заявою прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, цієї зими Кабінет міністрів України не планує підвищувати тариф на електроенергію для населення. Він буде збережений на рівні 2,64 грн за кВт⋅годину.