У 2024 році подорожчає двічі: в Україні зростуть тарифи на воду

Читать на русском
Автор
Українців знову чекає подорожчання
Українців знову чекає подорожчання

Підвищення торкнеться багатьох міст

У 2024 році в Україні планують провести двоетапне підвищення тарифів на водопостачання. Вартість змінюватимуть для споживачів двічі — з 1 квітня та з 1 липня.

Як повідомляє видання LB.UA, регулятор вже ухвалив рішення про підвищення вартості води та прорахував вартість послуг. Але поки що нічого не затвердили документально.

Тарифи на воду в Україні зростуть у 2024 році

Національний енергорегулятор отримав дані від кожного водоканалу та на їх основі розраховував нові тарифи на водопостачання. Зауважимо, що публічно жодних коментарів не дають. Регулятор не коментує ситуацію щодо підвищення тарифів на воду.

Раніше в уряді заявляли, що під час опалювального сезону вартість комунальних послуг не зміниться. Тому вода у лютому та березні дорожчати не буде.

Вже з 1 квітня у багатьох містах тариф зросте. Як повідомляє джерело, вода подорожчає переважно у центрі та на заході України.

Причому не встановлено єдиний показник. Ресурс дорожчатиме по-різному. За даними джерела, найбільше доведеться платити мешканцям Вінниці. Там мають намір підняти тариф на водопостачання приблизно на 50%. Регулятор має намір досягти цього показника після двоетапного підвищення, а не одразу.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, чи зросте ціна на електрику до 6 грн за 1 кВт/год у 2024 році. У Міністерстві енергетики відповіли.