"Пожартував" про вбивства мусульман і нарвався на хейт: чим закінчився скандал із відомим стендапером (оновлено)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 26 вересня 2024, 09:58

Виступ коміка обурив українців

Український стендапер Антон Стенюк влип у скандал після того, як невдало пожартував про вбивства мусульман. Запис його виступу вже розлетівся мережею. Чоловік вже вибачився у мережі.

Оригінальне відео було оприлюднено ще у березні 2024 року, проте користувачі звернули на нього увагу лише зараз. У своєму виступі комік говорив не лише про мусульман, а й про українську культуру, Ірину Фаріон, православ’я та війну.

"Ця війна — це просто нонсенс. Я не знаю, як так сталося, що одні православні вбивають інших православних, коли у світі ще так багато мусульман. Я не кажу, що треба вбивати мусульман. Я адекватна людина. Я розумію, що це зараз не на часі", — "пожартував" Стенюк.

Суперечливий фрагмент можна побачити на відео нижче з 31:10

На це вже відреагував муфтій Духовного управління мусульман України "Умма" та військовослужбовець ЗСУ Саїд Ісмагілов.

"Вбивати мусульман? Ну, спробуй, хлопчику", — написав він.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав це відкритим випадом на релігійному ґрунті.

Омбудсмен Дмитро Лубінець, своєю чергою, звернув увагу на зухвалий виступ чоловіка. Він повідомив, що звернувся до правоохоронців.

Користувачі мережі також зазначили, що у висловлюваннях коміка можна побачити не лише неприязнь до мусульман.

Сам Антон Стенюк записав у мережі Інстаграм звернення, де попросив вибачення у тих, кого образив своїми словами. Він сказав, що один із його жартів був недоречним і неприпустимим.

"Я глибоко шкодую, що міг образити багатьох людей, зокрема представників мусульманської спільноти. Я не мав на меті когось принизити або ображати за релігійною ознакою. Я вже видалив це відео із соціальних мереж і ми заберемо цю частину із виступу який опубліковано на ютуб. Я усвідомлюю відповідальність за свої слова і обіцяю надалі бути більш чутливим у своїй роботі", — заявив він.

Як повідомлялося раніше, в Острозі (Рівненська область) стався гучний скандал. Там п’яний мер Юрій Ягодка співав російські пісні та побився з місцевою активісткою.