Непробивні: в Німеччині вчергове заявили, що не нададуть Україні ракети Taurus

Читати російською
Автор
Новина оновлена 01 червня 2024, 04:55

Taurus німці України надавати не хочуть попри усі інші свої дозволи

Німеччина не планує надавати Україні далекобійні ракети Taurus навіть після того, як дозволила бити по Росії німецьким озброєнням. В питанні передачі Україні ракет позиція Берліна залишається незмінною.

Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, пише Bloomberg. Пісторіус зазначив, що дозвіл на удари по РФ – це "стратегічна адаптація до мінливої ситуації", проте все одно навіть у таких умовах про постачання ракет Taurus мови не йде.

"Ми переконані, що згідно з міжнародним правом Україна має право захищатися від цих нападів. Вона також може використовувати зброю, надану для цієї мети, відповідно до своїх міжнародно-правових зобов’язань… Але межа залишається незмінною, навіть після заяв, зроблених нашими партнерами та нами самими", – сказав він.

Нагадаємо, що Німеччина дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по території Росії, але окрім попередньо оговореної території біля Харківської області, додались і регіони поруч із кордоном на Донецькому та Луганському напрямках.

Тим часом після того, як союзники дозволили Україні бити своєю зброєю по території РФ у прокремлівських пропагандистів почалася справжня хвиля "зради". Ті від переможних реляцій на кшталт "Київ за три дні" тепер з жахом публікують на своїх каналах інфографіки про те, куди долетять українські ракети.

Раніше ми писали про те, що після того, як у США частково схвалили удари по території Росії своєю зброєю, у Вашингтоні поспішили внести доповнення. У Білому домі заявили, що коригуватимуть обмеження на використання своєї зброї.

Раніше "Телеграф" писав, що усе більше країн-союзниць дозволяють бити своєю зброєю по території Росії. Та існує занепокоєння, що через це російський диктатор Володимир Путін може вдатись до загрозливих дій.