Мав незвичну зачіску в стилі 90-х: як змінився Олег Винник за 20 років творчості

Читать на русском
Автор
Зміни Олега Винника під час творчості Новина оновлена 21 жовтня 2024, 21:12
Зміни Олега Винника під час творчості. Фото Колаж "Телеграфу"

Артист не проживає в Україні понад 2 останніх роки

Олег Винник — автор пісень і співак, який тривалий час був у першому ешелоні українського шоубізнесу. Він мав величезну кількість шанувальниць, яких охрестили "вовчицями". Утім, після початку повномасштабної війни Росії проти України артист зник з радарів і припинив виступати на публіці.

"Телеграф" розповість, як змінювався артист протягом творчої діяльності, а також про його кар'єру в Україні та за кордоном.

Олег Винник у дитинстві та юності

Майбутній співак народився в 1973 році на Черкащині. Його батьки працювали на фермі. Виконавець змалечку тяжів до творчості, тож вступив до Канівського училища культури. Там він навчався на керівника самодіяльного народного хору.

Фото з мережі
Фото з мережі

Після училища певний час працював артистом Черкаської обласної філармонії, а також солістом народного хору імені Шевченка. Згодом у Винника з'явилась можливість постажуватися в Німеччині на програмі культурного обміну. Там він працював вихователем у сім'ї німецького хірурга.

Паралельно Винник вдосконалював свій вокал, беручи приватні уроки у викладача вокалу Джона Лімана. Це допомогло йому покращити голос та збільшити його діапазон.

Цікаво, що у молодості Олег робив модну та нестандартну зачіску: пишний чуб — спереду та довгі пасма волосся — позаду.

Фото з мережі

Олег Винник у молодості

У Німеччині українцю запропонували долучитися до місцевого театру, де він виконував партії. Зокрема, в опері "Тоска" Пуччіні й опереті "Паґаніні" Леґара. Пізніше почав брати участь у мюзиклах, одним із яких був Titanic, де Олег грав капітана Роберта Хітченса і Брико.

Фото з мережі

Далі було ще кілька ролей у різних мюзиклах і кіно. У той період Олег вирішив змінив зачіску — обрав коротке волосся та відпустив невеличку борідку.

Фото з мережі

Невдовзі почав виступати у Німеччині як сольний виконавець. Однак пізніше Винник зрозумів, що хоче будувати кар'єру попартиста в Україні, тому повернувся на батьківщину. З того часу артист почав виступати з зачіскою-каре та коротким косим чубом.

Фото: Salve Music

Виконавець випустив перший альбом "Ангел" у 2011 році та почав їздити з концертами по містах України. Згодом написав треки "Невеста", "Па-па", "Вовчиця", "Візьми мене в полон", "Не ты", які стали шалено популярними. Винник почав збирати повні зали, і вже у 2014 році виступив з великим сольним концертом у палаці "Україна".

Фото з мережі

Так, артиста почали запрошувати на різні концерти, фестивалі, інші публічні заходи. Він став одним із найпопулярніших співаків в Україні, даючи великі сольні концерти в різних містах України. Зокрема, зібрав три сольники у палаці "Україна" та виступив на "Арені Львів", де його прийшли послухати 20 тисяч людей. Також став хедлайнером популярного фестивалю Atlas Weekend, який відвідало 150 тисяч людей.

Фото з мережі
Фото з мережі
Фото з мережі

У 2017 році Винник став суддею шоу "Х-фактор" на "СТБ", тож почав оцінювати співаків-початківців. Паралельно випускав треки, які ставали хітами: "Нино", "Наталя-Наталі", "Роксолана", "Як жити без тебе", "Мати каже правду". Брав участь у шоу "Танці з зірками", був членом журі проєкту "Маска" та "Голос країни".

Фото: "СТБ"
Фото: канал "Україна"

Олег Винник зараз

Після початку повномасштабного вторгнення Олег Винник раптово зник з публічного простору. Утім, подейкували, що він виїхав до Німеччини. Улітку 2023 року артист вперше вийшов на зв'язок, де розповів, що проживає зараз у Берліні. А виїхав тому, що має німецьке резидентство.

Також виконавець зазначив, що має рідкісну хворобу, але яку саме — не сказав. З відео помітно, що Олег відростив довге волосся, густішу борідку та має дещо втомлений вигляд.

Фото з мережі

У серпні 2024 року співак знову вийшов на зв'язок після довгої паузи. Він висловив вдячність своїм шанувальникам за те, що постійно його підтримують, дарують подарунки та навіть надсилають їжу. Крім цього, Винник анонсував новий трек "Мої люди", який випустив у День Державного прапора.

Фото з мережі

Раніше "Телеграф" розповідав, як виглядає дружина прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. Жінка не любить увагу преси, тому рідко з'являється на публіці.