"Мерзотник, його тато стріляв у руських": у РФ накинулися на німецького чиновника, якого "призначив" Путін

Читати російською
Автор
Новина оновлена 04 квітня 2024, 15:59

Німець Томас Бах очолює світовий спорт із 2013 року

Глава Федерації лижних гонок Росії Олена Вяльбе образила президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха. Німецький спортивний функціонер у розмові з російськими пранкерами Лексусом та Вованом нібито заявив, що доручив Україні збирати інформацію в Інтернеті про російських атлетів.

Відповідний коментар Вяльбе наводить "Матч ТВ". Колишня лижниця заявила, що більше не шанує Баха.

— Томас Бах заявив, що МОК просив українців стежити за патріотичними висловлюваннями російських спортсменів в інтернеті, які могли спричинити санкції та недопуск на Олімпійські ігри в Парижі.

— Для мене Томас Бах після цього є реальною мерзотою. Більше нічого не можу сказати. Тепер я не поважаю його як олімпійського чемпіона.

Ні для кого не секрет, що під час війни (Другої світової) його тато стріляв у руських. Якщо я колись побачу Баха, я вже ніколи не потисну йому руку, — заявила Вяльбе.

Варто зазначити, що нещодавно віцепрем’єр РФ Дмитро Чернишенко зізнався, що Росія зробила все для перемоги Баха на виборах президента МОК, проте той так і не став прислужувати Володимиру Путіну.

Нагадаємо, мер Тронхейма (Норвегія) Кент Ранум виступив проти участі російських лижників у чемпіонаті світу 2025 року, що викликало істерику у Вяльбе. До речі, Олена вважає, що іноземці заздрять РФ.