Електрокари на 79% ненадійніші, ніж звичайні авто: названо 3 найгірші моделі

Читать на русском
Автор
536
Електрокари все ще ненадійні
Електрокари все ще ненадійні. Фото iStock.com

З цими авто виникає набагато більше проблем, ніж з бензиновими чи дизельними

Електрокари щодня стають все більш популярними. Проте до справжньої надійності на рівні з авто з ДВЗ їм ще далеко.

Про це свідчить новий звіт Consumer Reports. Для цього опитали власників 300 тисяч транспортних засобів на електричній тязі.

Згідно з результатами дослідження, в електрокарів на 79% частіше виникають проблеми з обслуговуванням, ніж у звичайних авто. Ще гірші результати показали гібриди, які заряджаються від розетки. Водії цих авто на 146% частіше повідомляють про проблеми.

Нова технологія електрифікації все ще має недоліки. Галузь зараз активно намагається виправити їх. Обмеження ЄС та урядів деяких країн зокрема активно підштовхують автовиробників до швидкого випуску екологічно чистих авто, проте, схоже, такий шалений темп не на руку.

Серед усіх моделей електрокарів та гібридів є три моделі, які отримали найбільше негативних відгуків. Їх визначили найгіршими.

Chrysler Pacifica Plug-In Hybrid

Chrysler Pacifica Plug-In Hybrid

Гібридний мікроавтобус назвали одним з найненадійніших автомобілів у світі. Він отримав 14 зі 100 балів за надійність. Згідно з відгуками автовласників, цей автомобіль часто деренчить — це значить, що виникли механічні проблеми, наприклад, із трансмісією.

Audi Q5

Audi Q5

Audi Q5 — це розкішний гібридний позашляховик, який заряджається від мережі. Дуже дивно, але один із найякісніших брендів створив автомобіль, який оцінили у "нижче середнього" за надійністю. Власники цього авто дуже часто скаржаться на проблеми з електрикою, двигуном та функціями, пов’язаними з комфортом.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Tesla — бренд, що найкраще розрекламував електрокари як вид транспорту. Та насправді саме на моделі цієї марки найбільше скаржаться власники електромобілів. Силові агрегати Tesla показали гарні результати. Репутацію можуть зіпсувати інновації, наприклад, сенсорні екрани, автопілот. Також часто виникають проблеми з кузовом та салоном — нерівності панелей, дефекти фарби, несправність інтерфейсів тощо.

Раніше "Телеграф" писав, що в Україні зареєстрували перший автомобіль, надрукований на 3D-принтері. Цей незвичайний транспортний засіб має назву Urbee 2S та зареєстрований він як квадроцикл.