Китайці представили нового конкурента Tesla: електрокар має авіаційний дизайн

Читать на русском
Автор
JuneYao Air
JuneYao Air. Фото carnewschina

У розробці електрокара виробник надихнувся авіаційною темою

Компанія з виробництва автомобілів JuneYao Auto з Піднебесної опублікувала офіційні фото своєї розробки. Перша модель бренду називатиметься JuneYao Air.

При її створенні автовиробник надихнувся авіаційною темою. Про це пише Carnewschina.

Що відомо про електрокар JuneYao Air

На жаль, автовиробник поки не надав детальної інформації про технічний бік свого творіння. Очікується, що автомобіль вийде навесні 2024 року. Ймовірно, тоді про нього і розкажуть детальніше.

Попередньо уже оголошено ціни на модель. Вони будуть не вищі ніж 28 тисяч доларів. Тобто це означає, що автомобіль буде прямим конкурентом Tesla. Звісно, це залежить ще й від того, наскільки великим буде запас його ходу. JuneYao Air побудують на повністю електричній платформі власної розробки, її назву не повідомляють.

Щодо кузова, то це фастбек, він має трикутні вікна на стійках, приховані дверні ручки, а також багатошарову задню частину. Також тут є спойлер у формі так званого качиного хвоста та наскрізні задні ліхтарі. Спереду бачимо світлодіодні фари та решітку радіатора знизу, яка має трапецієподібну форму.

Автомобіль обладнаний панорамним люком і доступний у шести кольорах кузова. У салоні є двоспицеве кермо, невелика приладова панель, а також великий центральний інформаційно-розважальний дисплей. Автомобіль підтримує бездротову зарядку.

До речі, про авіаційну складову дизайну електрокара ми згадали не просто так. Йдеться не лише про обтічну форму електрокара. Восени минулого року JuneYao Airlines, яка володіє брендом JuneYao Group, проводила пресконференцію просто на своєму літаку. Там вона оголосила про створення автомобільного бренду і першої моделі компанії. Автомобіль буде інтегровано з JuneYao Airlines. Мається на увазі комплексний досвід подорожей для користувачів. Також можна буде орендувати JuneYao просто в аеропорту.

Раніше "Телеграф" писав, що Honda представила своє найдорожче авто. Це електропозашляховик з запасом ходу 480 км.