Чому Tesla в Україні коштує майже як Nissan Leaf

Читать на русском
Автор
Tesla
Tesla. Фото infocar.ua

А найсучасніші Tesla Model X втратили у ціні ще більше

В Україні триває бум електрокарів. За останній рік українці купили стільки електричних авто, як ніколи раніше.

Попри це, один з найпопулярніших авто з електричною трансмісією — Tesla — сильно втрачає у ціні. Про це у коментарі "Телеграфу" розповів Голова Інституту дослідження авторинку Станіслав Бучацький.

Tesla сильно втрачає ціну: причини та наслідки

Бучацький розповідає, що Tesla — це єдина марка електрокарів в Україні, яка переживає грандіозний обвал цін. Інші марки також втрачають у ціні, проте далеко не так швидко.

До прикладу, зараз в Україні ранні випуски Model S можна купити за ціною від 16 тисяч доларів. Упродовж останнього року модель подешевшала на 7 тисяч — з 30 до 23,500 доларів.

А дорогі та найсучасніші Tesla Model X втратили у ціні ще більше — з 52 до 37 тисяч, розповідає Станіслав Бучацький.

Тому перед водіями зараз стоїть вибір: купити дешевший електрокар, наприклад Leaf, чи трішки докласти і придбати Tesla. Звісно, цей електрокар престижніший та популярніший, тому більшість обирають цей варіант. Та потім, коли власник уже "награвся", вирішує продавати свій автомобіль, обравши іншу марку. Та тут також є фактор легкого розчарування. Тому внутрішній ринок перепродажу за останній рік зріс більш як удвічі.

До слова, ціна нового Nissan Leaf 2023 року випуску, згідно з даними сайту auto.ria, складає близько 30 тисяч доларів. І запас ходу тепер у цього електрокара солідний — майже 400 км.

Детальніше читайте у матеріалі: Ціни посипалися: чому в Україні "дивовижний" бум на Tesla

Раніше "Телеграф" писав про 5 кращих гібридів, що підзаряджаються від Мережі. Вони надійні та економні.