Що буде, якщо залити дизель в бензиновий генератор і навпаки: просте пояснення

Читати російською
Автор

Можна натрапити на дорогий ремонт

Прикрі помилки можуть трапитися з кожним. Але деякі з них можуть спричинити серйозні несправності. Наприклад, якщо сплутали бензин з дизелем або навпаки при заправці генератора.

Бензиновий генератор розрахований на використання саме бензину, а дизельне пальне має зовсім інші властивості. Найперше, ці два типи пального запалюються по-різному. Дизель займається сам, через високий тиск, а бензин потребує іскри.

Що ще може статися? Ви можете пошкодити двигун генератора. Використання непризначеного палива може призвести до збоїв у роботі, а навіть до його відмови. Також, компоненти паливної системи можуть постраждати. Фільтри, насоси, і форсунки не призначені для роботи з дизельним пальним і можуть відмовити.

Якщо залили бензин у дизельний генератор

А що, якщо помилитися, і навпаки залити бензин у дизельний генератор? Ця ситуація також не обіцяє нічого доброго. Дизельні генератори спеціально створені для використання дизельного пального, яке має інші характеристики, ніж бензин. Найбільш очевидна проблема — бензин не запалиться у дизельному двигуні, оскільки він потребує високого ступеня компресії для запалювання. Це означає, що двигун просто не заведеться.

Але не тільки сам запуск може бути проблемою. Використання бензину в дизельному генераторі може пошкодити його системи. Фільтри і форсунки, які не призначені для бензину, можуть постраждати. Також, бензин може пошкодити сам двигун, оскільки він не розрахований на таке паливо.

Раніше "Телеграф" писав про найнадійніший тип коробки передач "автомат". Вона має ресурс як механіка.