Війна — день 725: окупанти продовжують тиснути в районі Авдіївки та фокусуються на Мар’їнському напрямку

Читать на русском
Автор
2728
Бої за Україну продовжуються
Бої за Україну продовжуються

Оперативно про головне за добу

В Україні триває ще один день боротьби за виживання під тиском російських окупантів, які не зменшують темпи своїх атак навіть попри величезні втрати. Застосовуючи тактику "м’ясних штурмів", загарбники змогли продавити захист Авдіївки та зайняти те, що залишилося від міста, проте українські військові змогли відійти на нові позиції. На інших напрямах ситуація також залишається дуже напруженою, а суттєва ескалація боїв спостерігається на Мар’їнському напрямі.

У цьому матеріалі "Телеграф" розповідає про головні події в Україні та світі 18 лютого, але більш оперативну інформацію можна отримувати у нашому Telegram-каналі за цим посиланням.

23:00 Франція найближчим часом направить Україні свої новітні дрони-камікадзе. Вони будуть вперше використані у бойових умовах.

22:00 Сьогодні російські хакери здійснили чергову атаку на низку українських медіа та розмістили на їхніх ресурсах фейкову інформацію.

До Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA, що діють при Держспецзв'язку, вже звернулися представники "Української правди", Liga.net, "Апострофу" та "Телеграфа".

16:00 У зоні відповідальності Оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" російські окупанти розстріляли двох українських військовополонених, повідомили у Сухопутних військах ЗСУ.

15:00 Російські терористи зранку, 18 лютого, обстріляли Нікопольський район Дніпропетровської області з артилерії. Внаслідок ударів є постраждалий.

13:00 Лише за 4 місяці активної фази Авдіївської оборонної операції втрати ворога склали більше 47 тисяч військових. Також наші воїни знищили сотні танків.

12:00 З десяток артилерійських снарядів випустили росіяни по Мирівській громаді, — ОВА

На жаль, є постраждалий. Це 56-річний чоловік. У нього осколкове поранення голови та перелам передпліччя.

Лікарі оцінюють його стан, як середній.

11:00 Винищувачі F-16 можуть надійти Україні у червні, пише Foreign Policy з посиланням на європейських чиновників.

"Я думаю, що у червні ми побачимо їх в Україні", — підтвердив цю інформацію міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас.

10:00 Агент АТЕШ у Волгоградській області спалив релейну шафу

За даними партизанського руху, цей залізничний вузол важливий для перекидання військових складів у Крим та Ростов.

09:00 Ще один Су-34 був знищений українськими військами

Про це повідомив командувач Повітряних сил Микола Олещук. Також захисники знищили 12 "Шахедів" та ракету Х-59.

08:00 Втрати окупантів від початку повномасштабної війни

07:00 На Авдіївському напрямку ЗСУ за добу відбили 14 атак окупантів

Яка зараз ситуація на фронті:

  • Наші воїни активними діями завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.
  • Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу та 3 зенітно-ракетних комплексах противника.
  • Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, 2 пунктах управління, 4 артилерійських засобах, 4 складах боєприпасів та 1 станції радіоелектронної боротьби противника.

06:00 Ранку! Зібрали для вас кілька новин, котрі ви могли пропустити:

  • Експерти Інституту вивчення війни вважають, що російські війська тимчасово встановили обмежену та локальну перевагу в повітрі та змогли надати наземним військам окупантів безпосередню підтримку з повітря в останні дні їхнього наступу на Авдіївку. Ймовірно, це вперше російським силам вдалася така операція в Україні.
  • На акціях пам'яті російського опозиціонера Олексія Навального у 31 місті Росії затримали понад 284 особи.
  • У ніч на 18 лютого у Полтавській області пролунали вибухи. Там збивали БПЛА.

00:00 Окупанти завдали удару по Краматорську і знищили два житлові будинки. З-під завалів дістали тіла жінки та 23-річного чоловіка.

Інформацію за 15 лютого дивіться за посиланням: Війна — день 722: черговий масований ракетний удар та критична ситуація в Авдіївці

Про те, що відбувалося 16 лютого, читайте у матеріалі: Війна – день 723: критична ситуація в Авдіївці та угоди з Німеччиною та Францією

Із ситуацією в Україні за 17 лютого можна ознайомитись у матеріалі: Війна – день 724: Українські військові залишили Авдіївку, готують нову оборону