Чи потоне законопроєкт про мобілізацію в тисячах правок: нардеп дав чітку відповідь

Читать на русском
Автор
1153
Вже скоро у Раді проголосують за новий проєкт
Вже скоро у Раді проголосують за новий проєкт. Фото Колаж "Телеграфу"

У регламенті є певні обмеження

Новий законопроєкт про мобілізацію розглянуть у Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України 20-21 дня, а потім подадуть на голосування. Це станеться найближчими днями й без багатьох правок, бо їх забороняє регламент.

Це пов’язано з тим, що розгляд нового законопроєкту відбувається по скороченій процедурі. Про це народний депутат від партії "Батьківщина", член комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко розповів в інтерв’ю "Телеграфу".

Народний обранець пояснив, що буде з законопроєктом найближчими днями. Поки що всі партії подають свої правки до нього.

"Всі депутати та фракції подають свої правки. Це означає, що 20-21 лютого законопроєкт буде проходити комітет, бо 22-23-го його планують проголосувати до чергової річниці російського вторгнення", ― сказав Івченко.

Проте не варто очікувати, що цих правок буде багато і проєкт "потоне" у них, як це було з попереднім варіантом, який був зареєстрований у Раді у кінці грудня 2023 року. У регламенті є певні обмеження, які не дозволять затягувати процес. Нардеп пояснив, у чому річ.

"Влада буде приймати рішення про розгляд по скороченій процедурі, а це означає, що буде обмежений час на зачитування правок. В регламенті є норми, які обмежують кількість правок, які можна ставити на підтвердження і захищати перед залом Верховної Ради", ― пояснив Івченко.

Повне інтерв’ю Вадима Івченка для "Телеграфу" читайте в ексклюзивному матеріалі: "Мобілізація апріорі не є добровільною: нардеп про блокування рахунків, кабінет призовника та виробництво зброї".

Також раніше "Телеграф" повідомляв про те, як потрапити на службу у конкретний підрозділ. Цей привілей є тільки у тих, хто встигне зробити кілька важливих дій.