"Хірургічні заходи": Стефанчук пояснив, чому це скликання Верховної Ради лідирує за кількістю підозр нардепам

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 18 серпня 2024, 06:51

Це важкий період для України, але пройти його необхідно

Верховна Рада України дев'ятого скликання змогла встановити один доволі сумний рекорд – за кількістю підозр, які вручили народним депутатам. Але в цьому є плюс, оскільки означає ефективну роботу антикорупційної системи.

Про це розповів спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю телеканалу каналу "Ми — Україна" 17 серпня. Він нагадав, що саме це скликання Ради ухвалило рішення про зняття депутатської недоторканності – що теж дало свій ефект.

"Це тому, що на початку нашої каденції ми прийняли дуже важливе рішення, реформу, якої ніколи не було в Україні — це зняли недоторканність народних депутатів. Саме тому це сталося. Саме тому, що ми сформували та запустили антикорупційну інфраструктуру. Саме тому, що за каденції цього парламенту був запущений Антикорупційний суд. І саме тому, що ми створили все необхідне законодавство для того, щоб ніхто в Україні ніколи більше не намагався пришити шеврон корумпованої країни для нашої держави. Саме тому ми це зробили", – зазначив він.

Стефанчук додав, що це дуже важкий період для України. Але країні потрібно його пройти, оскільки інакше корупцію вилікувати неможливо.

"Корупція не лікується гомеопатією, вона лікується хірургією. І оці хірургічні заходи ми зараз спостерігаємо", – резюмував він.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що нардеп Микола Тищенко отримав підозру від ДБР. Це сталося після нападу на військового у Дніпрі, участь в якому взяв нардеп та його охоронці.

15 липня підозру у вимаганні хабаря, недостовірні декларації, прихований відпочинок на Мальдівах, а ще підозру у держзраді та колабораційній діяльності від НАБУ, НАЗК та ДБР отримали одразу троє народних обранців – Микола Задорожній, Олександр Фельдман та Олександр Пономарьов.