Спека не відпускає: які регіони України на День прапора не врятує навіть дощ, прогноз відомої синоптикині

Читати російською
Автор
Новина оновлена 22 серпня 2024, 14:54

На заході країни очікується невеличкий спад температури

Україну продовжує накривати літня спека, яка протримається до кінця тижня, тому навіть на День прапора українцям годі чекати прохолоди. Вдень у п'ятницю, 23 серпня, сонце подекуди пригріє аж до +35°С.

Про це повідомляє синоптикиня Наталія Діденко. За її словами, прогнозуються зливи та грози на сході країни.

Південні, східні та більшість центральних областей очікує спека, адже стовпчики термометра сягнуть позначки від +30 до +35°С.

А от західні та північні регіони, зокрема на Вінниччині, значній частині Черкащини та Полтавщини спека трошки відпустить. Вдень сонце пригріє від +24 до +29°С, а вночі температура опустить подекуди до +11°С.

Також прохолодніше стане і в столиці на День прапора. Вже вдень стовпчик термометра опуститься до +27°С, а вночі +19°С. Пориви вітру в Києві сягатимуть 8 м/с.

Зауважимо, за даними Укргідрометцентру, найспекотніше буде у Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській областях. Тут вдень позначка термометра сягне +35°С.

Нагадаємо, що на День Незалежності, 24 серпня, синоптики прогнозують незначний спад спеки та посилення вітру до 10 м/с. Проте опадів та значної хмарності не обіцяють.

Раніше "Телеграф" розповідав, де на День знань буде найспекотніше та які регіони не врятують навіть дощі.