Атака РФ призвела до призупинення роботи КПП на румунському кордоні, оновлено (фото та карта)

Читати російською
Автор
Новина оновлена 02 жовтня 2024, 10:17

Тривають стабілізаційні заходи

В ніч на середу, 2 жовтня, у місті Ізмаїл Одеської області пролунали вибухи. Зранку у пункті пропуску "Орлівка" тимчасово призупинили пропускні операції через наслідки російської атаки.

UPD. Глава Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що на світанку росіяни безпілотниками атакували Ізмаїльський район. Ціллю ворога стала припортова та прикордонна інфраструктура. Поранення отримали двоє чоловіків. Це — водії вантажівок, один з яких є громадянином Туреччини. Постраждалі перебувають у лікарні у стані середнього ступеня важкості.

"Внаслідок атаки спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці ДСНС Росіяни умисно обстріляли пункт пропуску, ускладнюючи перетин кордону для звичайних людей. Це терор проти цивільного населення", — зазначив Кіпер.

"Наразі в пункті пропуску "Орлівка" здійснюються заходи щодо стабілізації функціонування після нічної атаки ворога. Пропускні операції тимчасово призупинено до 11:00 год", — попередили на Facebook-сторінці Одеської митниці.

Людей просять враховувати це при плануванні поїздки. Зазначається, що про відновлення пропускних операцій в пункті пропуску "Орлівка" буде повідомлено додатково.

Як повідомляло "Суспільне", о 3:26 у Повітряних Силах України повідомили, що на Ізмаїл рухаються російські "шахеди". Близько 3:39 у місті пролунали вибухи.

Для довідки: КПП "Орлівка — Ісакча" — це міжнародний пункт пропуску між Україною та Румунією в населеному пункті Орлівка Ренійського району Одеської області. Поромна переправа пропускає через державний кордон вантажний, пасажирський та легковий транспорт. Крім цього, через нього можливий перехід пішоходів.

Як повідомляв "Телеграф", 1 жовтня в Одесі пролунав вибух. У той час в області було оголошено повітряну тривогу.