"А воно хоч їстівне?" Безкоштовне харчування в школах збентежило українців

Читати російською
Автор
Новина оновлена 04 жовтня 2024, 18:25

З бюджету країни на це виділи 2 млрд грн

В Україні для дітей початкових класів запроваджено до кінця 2024 року безкоштовне харчування. Ініціатива працюватиме вже з жовтня цього року.

Як зазначено на сайті Міністерства освіти і науки, з бюджету на це виділено 2 мільярди гривень. Кошти будуть передані місцевим громадам у формі субвенції.

Зауважимо, що раніше безкоштовно харчувались лише пільгові категорії дітей, але тепер це поширюється на учнів 1-4 класів. Водночас українці в мережі сприйняли цю новину не дуже радісно.

Дехто наголосив на тому, що це діятиме усього три місяці, адже ініціатива до кінця 2024 року. Хтось посміявся з того, що тепер в їдальнях їжа буде ще гіршою, бо там і раніше нібито не смачно годували.

Були й ті люди, які з саркастичним підтекстом назвали це потужним нововведенням.

Додамо, що ініціатива з безкоштовним харчуванням має кілька правил для навчальних закладів. Зокрема:

  • Гаряче харчування організовується для всіх учнів початкових класів (1–4 класи).
  • Це стосується закладів освіти з очним навчанням або тих, які поєднують очне з дистанційним.
  • Заклади освіти можуть організовувати харчування самостійно через аутсорсинг або співпрацювати з підприємствами, що займаються кейтерингом.
  • Розрахунок вартості гарячого харчування для учнів початкових класів не має перевищувати вартість харчування для учнів 5-11 (12) класів.

Нагадаємо, що у Києві спалахнув скандал із "Захистом України" в школах. Відома телеведуча Марічка Падалко обурилась у мережі, але Міносвіти та КМДА у відповідь показують один на одного.

Раніше "Телеграф" розповідав, що українських дітей зобов'язали вчитися в польських школах.