В Одесі дезертир підпалив за гроші авто військової: що тепер з ним буде

Читати російською
Автор
Новина оновлена 12 липня 2024, 19:03

Палію пред’явлено звинувачення відразу за кількома статтями

На Одещині затримано чоловіка, який раніше підпал автомобіль військової. Йому повідомили підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції Одеської області. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Повідомляється, що вночі 23 червня в Пересипському районі Одеси чоловік підпалив Mercedes-Benz, який належав військовій. Пожежу вдалося загасити, проте фігурант з місця події втік.

Поліція встановила, що злочин скоїв 28-річний чоловік, який самовільно залишив військову частину. Раніше він був засуджений за наркотики, а зараз фігурант ще трьох кримінальних справ. За цей злочин йому обіцяли оплату у розмірі 80 тис. гривень, проте заплатили лише 937 гривень.

"Затриманий повідомив, що в одному з месенджерів отримав замовлення на підпал автомобіля. Кому вона належить, не питав. За це завдання обіцяли 80 тисяч гривень. Утім, після його виконання на банківську картку скинули лише 937 гривень, а на телефон – повідомлення, що його запрошено до столиці "працювати" далі", — розповів начальник відділу поліції №3 Одеського районного управління поліції №1 Ігор Страшной.

Наразі правопорушнику повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу: ч. 2 ст. 263 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу), ч. 2 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання особливо небезпечної психотропної речовини без мети збуту, вчиненого протягом року після засудження за цією статтею), ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена в умовах військового стану), та ч. 2 ст. 194 (навмисне ушкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу). Йому обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом внесення застави у сумі 605 тисяч гривень.

В Одесі затримано палія авто військової
Чоловіку вже повідомили про підозру

Зазначимо, що в Україні зараз низка підпалів автомобілів. Зокрема, нещодавно горіли машини відразу у двох містах, також горів автомобіль посеред вулиці Одеси.