Це легко вирішити: де та як оформити пенсійне посвідчення після його втрати

Читать на русском
Автор
Гривня
Гривня. Фото Відкриті джерела

Документ можна отримати повторно

Кожній особі, яка отримує пенсію, держава видає пенсійне посвідчення, яке є одним з головних документів для людини. Однак бувають випадки, коли його загубили.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України кажуть, що це посвідчення можна відновити. Для цього необхідно подати заяву.

Це можна зробити так:

  • Звернутися до сервісного центру територіального органу ПФУ. При особистому зверненні пенсіонер має пред’явити паспорт та заповнити відповідну заяву, до якої додається фото;
  • Через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ. Заява на виготовлення пенсійного посвідчення знаходить у розділі "Щодо пенсійного забезпечення";
  • За допомогою мобільного застосунку "Пенсійний фонд". Потрібно обрати вкладку "До ПФУ": розділ "Комунікації до ПФУ" – "Заява на виготовлення пенсійного посвідчення".

Варто зауважити, що забрати посвідчення можна лише у сервісному центрі фонду, який буде вказано під час заповнення заяви.

Також у Мінсоцполітики нагадали, що електронне відображення пенсійного посвідчення є в мобільному застосунку "Дія" і воно має юридичну силу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, кому з літніх людей в країну буде нараховано пенсію за особливі заслуги.