Здорожчають ще на 5-7%: які молочні продукти виростуть в ціні

Читать на русском
Автор
Їжа
Їжа. Фото Укрінформ

Експорт таких товарів торік виріс

В Україну поступово продовжує зростати у вартості молочка. За словами аналітиків, така цінова тенденція буде триматись до початку весни.

Деякі товари молочних продуктів наприкінці зими коштуватимуть на 5-7% вище. Про це йдеться на аналітичній платформі "Інфагро".

"Ціни на свіжі молокопродукти будуть і далі поступово збільшуватись, допоки їхні виробники не вирівняють економічний баланс через здорожчання сировини. Тобто до весни окремі види продукції можуть подорожчати ще на 5-7%", — повідомляють експерти.

Вони додають, попри умови збільшення вартості, експорт свіжих молочних продуктів минулого року постійно зростав. Однак експерти не можуть дати прогноз щодо подальшого суттєвого здорожчання, адже географія теперішнього експорту це не дозволяє.

"В цілому за 2023 рік експорт свіжих молокопродуктів збільшився на 36%", — додають на платформі.

Імпортні молочні товари були не вигідними до четвертого кварталу, як кажуть аналітики. Тому, як наслідок — скорочення закупки продуктів на зовнішньому ринку на чверть.

"Водночас, зважаючи на суттєве подорожчання вітчизняних молокопродуктів в останні місяці, їх імпорт уже в першому кварталі 2024 року може помітно зрости", — резюмували експерти.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що ціна на популярний овоч в Україні виросла на 70%.