Встигніть поповнити запаси: ціни на популярні крупи значно змінились

Читать на русском
Автор
Ціни впали більше, ніж на декілька гривень
Ціни впали більше, ніж на декілька гривень. Фото pinterest.com

Лідер знижених цін — рис

З початку лютого ціни на деякі харчові продукти суттєво змінились. Окрім здорожчання також помічається зниження цін, зокрема на крупи.

Серед лідерів зниження цін — рис. Про це йдеться на сайті Мінфіну.

Рис здебільшого здешевшав на 10 грн, хоча один вид — довгий пропарений — навпаки здорожчав, але на декілька гривень. Якщо середня ціна у січні рису становила 76-84 грн, то у лютому вже 58-74 грн. Найнижчі цінники виставили у "Метро".

Середня ціна у лютому
Середня ціна у січні

Середня ціна гречки — 27, 67 грн у той час, як у січні вартість становила 28,89 грн. Найнижчі цінники на гречку в "Ашані".

Водночас пшоно не змінило своє середньої ціни і залишилось в діапазоні 32,73. Водночас манна крупа вирізнилась серед інших круп і виросла у ціни. Зміна вартості не значна, адже становить менше гривні. У січні ціна за 800 г була 26,27 грн, а у лютому становить 26,54 грн. Найдешевша пропозиція в "Ашані".

Зауважимо, що разом з крупами суттєво подешевшали яйця, які наразі на третину дешевше, ніж торік. Їхня ціна з січня по лютий зменшилась і найбільша різниця становить майже 20 гривень.

Раніше "Телеграф" писав, що середні ціни на харчові продукти в Україні в січні 2024 року, порівняно з цим же місяцем минулого року, зросли на 3,7%. Хоча загалом інфляція сповільнюється, овочі залишаються у лідерах подорожчання.