Експерти дали невтішний прогноз: що буде з курсом долара до кінця року

Читать на русском
Автор
973
Банкнота
Банкнота. Фото Pixabay

НБУ оприлюднило звіт

Наразі на українському валютному ринку продовжує триматись більш-менш стабільна ситуація із вартістю долара. Однак фахівці з Національного банку України прогнозують, що протягом найближчого року курс американської валюти буде рости.

Згідно з даними на сайті НБУ, українці у січні погіршило очікування показників в межах 40,13 гривні, якщо порівнювати із груднем. В останньому місяці 2023 року курс склав 39,75 гривні.

Відповідно до зібраної статистики, в січні банкіри розраховували на курс вище – 41,31 грн/долар, а фінансові аналітики очікували курс в 40,29 грн/долар.

Курс долара в Україні станом на 16 лютого

За даними порталу "Мінфін", у п'ятницю, 16 лютого, середній курс долара в українських банках становить 37,80 грн (купівля) та 38,28 (продаж). Готівковий курс — 38,00 (купівля) та 38,11 (продаж). Водночас офіційний курс Національного банку України становить 37,94 грн.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, який курс долара очікувати до 25 лютого в Україні. Прогнозом поділився начальник департаменту казначейства банку "Глобус" Тарас Лєсовий.