5 найцікавіших детективів знятих за книгами, які цікаво розгадувати разом із героями

Читать на русском
Автор
801
"Леді детектив" став однією з найстильніших екранізацій
"Леді детектив" став однією з найстильніших екранізацій. Фото кадр из фильма

Найкращі сучасні екранізації детективних романів

Багатьом сучасним детективам не вистачає закрученості та стрункості сюжету. Тому на великі екрани та стрімінгові платформи з успіхом повертаються фільми, зняті за мотивами книг найуспішніших письменників. Підтвердження тому вже три картини про Еркюля Пуаро у виконанні актора та режисера Кеннета Брана. Однак чим усе закінчиться у Агати Крісті або Артура Конан Дойла багато хто знає наперед. Тому "Телеграф" зробив добырку найкращих екранізації інших письменників.

"Виходу немає" (2022)

Фільм знятий за однойменним гучним романом Тейлора Адамса. Емоційна напруга така ж, як у "Сяйві" Стівена Кінга. Щоправда, сюжет інший. Під одним дахом вимушено опиняється кілька незнайомих людей, і покинути це місце вони зможуть лише тоді, коли вщухне буря. Головна героїня, молода наркоманка. Вона втекла з клініки, незважаючи на те, що їй загрожує в’язниця у разі втечі. Хоча причина об’єктивна – її мати потрапила до лікарні. Однак у незнайомому будинку виникають серйозні проблеми. В одній із припаркованих машин вона випадково виявляє маленьку зв’язану дитину. Тоді вона обіцяє її врятувати та намагається вирахувати, чиє це авто.

"Потвора має померти" (2021)

Картина знята за однойменним романом Ніколаса Блейка. Невідомий на авто збиває маленького хлопчика і тікає з місця події. Поліція не надто напружуючись у пошуках злочинця, закриває розслідування. Коли мати про це дізнається, вона сама береться за пошуки. А коли знаходить, починає планувати ідеальне вбивство.

"Місто таємниць" (2021)

Фільм знято за мотивами бестселера Джейн Харпер "Засуха". Особливість історій цієї австралійської письменниці полягає у тому, що дія всіх її популярних романів відбувається у глибинці. У маленьке містечко приїжджає поліцейський Люк розслідувати злочин, внаслідок якого вбито цілу родину. Опинившись на місці, він дізнається, що загиблий це друг його юності. Найгірше, несподівано спливає їхнє минуле, коли двоє юнаків були закохані в одну дівчину, але одного разу вона загинула. Її вбивцю так і не знайшли, але багато хто в цьому місті досі думаю, що це справа рук Люка.

"Дівчина з татуюванням дракона" (2009)

Екранізація однойменного роману-трилогії Стіга Ларсона "Міленіум". Свого часу роман назвали міжнародною сенсацією. Кримінального журналіста видання "Міленіум" Мікаеля Блумквіста приватно наймають провести розслідування всередині родини великого магната. Цього захотів сам голова сімейства. Він хоче, щоб журналіст провів розслідування та знайшов убивцю його улюбленої племінниці. Приступивши до справи, Блумквіст виявляє зв’язки з нацистським минулим свого наймача.

Крім цього, другим головним персонажем фільму є дівчина з татуюванням дракона. Вона хакер і непогано почувалася, якби не її опікун, який користуючись становищем періодично ґвалтує дівчину.

"Леді детектив" (2012-2015)

Автор однойменної серії романів є письменник та юрист Керрі Грінвуд. Він же виступив автором сценарію цього серіалу. Це легкий майже розважальний детектив, де головною героїнею є Фрайн Фішер. Заради свого задоволення вона займається приватними розслідуваннями. А ще вона стильна молода та розкута емансипована жінка. Тому вона багатьох шокує своєю поведінкою, адже дія відбувається у двадцяті роки минулого століття.