Вбиваєте свій смартфон: які звички шкодять вашому пристрою

Читать на русском
Автор
1432
Чому не можна ставити телефон на зарядку на ніч
Чому не можна ставити телефон на зарядку на ніч. Фото Freepik

Які прості звички шкодять вашому телефонові

Правильна експлуатація смартфона — запорука продовження терміну його служби. Однак є прості звички, які шкодять вашому пристрою. Раніше ми розповідали, яку функцію тре вимкнути, щоб телефон довше не розряджався, а тепер ділимося, які прості дії вбивають пристрій.

Багато користувачів не дотримуються деяких важливих правил експлуатації смартфона і власноруч шкодять своєму пристроєві. Про це розповіли на itechua.com.

Що не можна робити зі смартфоном

Брати телефон у ванну кімнату

Річ у тім, що на телефон може потрапити вода. В такому випадку врятувати його дуже важко. Також якщо під час приймання душу ви користуєтеся телефоном або навіть він працює на фоні, є ризик шкоди акумулятору. Високі температури та надмірна волога псують пристрій.

Ставити на зарядку на ніч

Так, це дуже зручно, адже зранку телефон точно буде заряджений, однак така дія псує батарею телефона. Найкраще під’єднувати телефон до живлення зранку або ж ввечері.

Класти на теплі або гарячі поверхні

Влітку не варто залишати телефон на лавці, підвіконні чи сидінні машини. Так пристрій не буде постійно перегріватися. Це значно вкорочує термін його життя.

Раніше "Телеграф" розповідав, через які програми смартфон починає гальмувати. Деякі додатки активно "крадуть" пам’ять телефона, зменшуючи продуктивність пристрою та уповільнюючи його роботу.