Сотні тисяч доларів. Син керівниці МСЕК Хмельниччини взявся гарячково декларувати гроші

Читать на русском
Автор
Олександр Крупа Новина оновлена 18 жовтня 2024, 16:47
Олександр Крупа. Фото Колаж "Телеграфу"

Декларації Олександра Крупи почали з'являтися вже після обшуків та новин про звільнення

Начальник Пенсійного фонду Хмельниччини Олександр Крупа, якого Державне бюро розслідувань (ДБР) підозрює у незаконному збагаченні, почав декларувати сотні тисяч доларів. Про це стало відомо "Телеграфу" із реєстру НАЗК.

Такі фінансові зміни трапилися за кілька днів після обшуку в його матері Тетяни Крупи, очільниці обласного центру медико-соціальної експертизи (МСЕК). Правоохоронці познаходили гроші на загальну суму 6 мільйонів доларів. Нібито за допомогу у наданні інвалідності "ухилянтам".

Вечері 15 жовтня на сайті НАЗК з'явилося дві декларації Олександра Крупи. У них стверджується, що 7 та 8 жовтня (вже після обшуків) він отримав два солідних транші на загальну суму 9 мільйонів 899 тисяч 222 грн (понад 240 тисяч доларів).

  • 7,5 мільйонів гривень (181 966 дол.) як дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав. Гроші отримав від Близнюка Євгена Петровича.
  • 2 мільйони 399 тисяч 222 гривні (понад 58 тис. доларів) як дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав від такого собі Бицика Петра Миколайовича.

З декларації можемо зробити висновок, що принаймні 8 жовтня його звільнення не було оформлено офіційно. Адже він підписав себе начальником ГУ Пенсійного фонду у Хмельницькій області. 11 жовтня у ЗМІ з'явилася інформація, нібито Олександр Крупа написав заяву про звільнення з посади за власним бажанням.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що голова МСЕК зробила "інвалідами" півсотні прокурорів на Хмельниччині. Прокурори з такою інвалідністю нібито продовжують отримувати від держави пенсії.