У Судані збили російський літак: на борту могла бути важлива "шишка"

Читать на русском
Автор
1278
Колаж "Телеграфу" Новина оновлена 21 жовтня 2024, 22:22

На борту також могла бути зброя

У понеділок, 21 жовтня, у Судані збили вантажний літак, у якому, ймовірно, були росіяни. За попередньою інформацією, літак упав у зоні бойових дій — у Дарфурі.

Про це повідомляють російські Telegram-пабліки. Спочатку російське посольство повідомляло, що на заході Судану збили вантажний літак до складу екіпажу, якого нібито входили російські громадяни. Також повідомлялося, що російське посольство перебуває в контакті з суданською владою і вживає всіх необхідних дій для з’ясування обставин цього інциденту.

Як повідомляють інші ЗМІ, пілота літака російської авіакомпанії нібито намагалися засліпити лазером у небі. Екіпаж повідомив, що кабіна пілотів була освітлена зеленим лазером із висотної будівлі. Всупереч ситуації, що склалася, командир повітряного судна вирішив продовжити політ.

Видання "Astra" повідомило про те, що вантажний літак, ймовірно, помилково збили. Літак Іл-76 був збитий у районі Малха у Північному Дарфурі.

За попередніми даними, його могли збити бійці RSF. За однією з версій, на борту була зброя. Серед екіпажу знаходився громадянин РФ та Киргизстану. Точна кількість постраждалих та загиблих невідома, але зазвичай екіпаж Іл-76 складається із 5 осіб.

Пізніше з’явилася інформація про те, що на борту збитого в Судані літака, ймовірно, був головний інженер компанії Airline Transport Incorparation FZC, громадянин РФ Віктор Гранов. Разом із ним знаходився ще один росіянин, Антон Селиванець. За даними ЗМІ, Гранов керував раніше ЗАТ "Авіакомпанія "Пілот"", а також був головним інженером Airline Transport Incorporation FZC, зареєстрованим у Дубаї.

Селиванець у 2014 році працював на АТ "Уралтехнобуд-Туймазихіммаш" зварювальником, а потім влаштувався на роботу авіаінженером.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв про те, що в Олекмінському районі Якутії в Росії здійснив аварійну посадку літак Ан-3 АК "Борус". Внаслідок пригоди один із пасажирів загинув.