Так роблять досвідчені городники: як обробити ділянку до зими

Читать на русском
Автор
Прибирання осіннього листя
Прибирання осіннього листя. Фото Freepik

Перед зимою важливо встигнути дещо зробити на ділянці

Досвідчені городники знають, що до зими ділянку треба обробити, щоб вже навесні садити рослини. Це необхідно для того, щоб зберігати землю у хорошому стані. А нещодавно ми розповідали, як очистити та нарізати найтвердіший гарбуз.

Після збору урожаю ґрунт стає бідним і спустошеним і потребує корисних речовин. "Телеграф" розкаже, які дії треба зробити, щоб підготувати ділянку до зими.

  • Насамперед потрібно почистити ділянку. Приберіть залишки рослин, бур’яни, стебла та опале листя. Це важливо для того, щоб в землі не з'являлися хвороби.
  • Одним із найважливіших етапів восени є перекопування, оскільки воно допомагає покращити стан землі. Потрібно перевертати ґрунт униз на 15-20 сантиметрів, щоб зачепити можливі бур'яни. Водночас це допоможе знищити шкідників.
  • Після того, як ми перекопали землю, її варто ще знезаразити, аби там не з'являлися хвороби та у тому числі шкідники. Оптимальний варіант — розчин мідного купоросу, який недорого коштує. Ним обприскують всю поверхню ґрунту.
  • Наступний крок — застосування добрив. Можна внести в землю гній, компост, торф чи попіл. Так, земля наповниться корисними речовинами. До того ж зросте родючість ґрунту, що є важливо для наступного врожаю.
  • Городники також сіють сидерати на ділянці. Це рослини, які покращують структуру землі та роблять її пухкою. Йдеться про овес, гірчицю, ріпак. Спробуйте посіяти сидерати після всіх етапів, і згодом побачите результат.

Раніше "Телеграф" розповідав, які помилки роблять господині, коли кладуть гриби на зберігання. Є певні нюанси, які важливо врахувати.