Це загрожує пожежею в домі: як у жодному разі не можна заряджати телефон

Читать на русском
Автор
Freepik Новина оновлена 24 жовтня 2024, 09:38

На ці речі обов’язково варто звертати увагу перед тим, як ставити телефон на зарядку, особливо, якщо гаджет буде заряджатися всю ніч або поки нікого немає вдома

Користувачі смартфонів нерідко роблять помилки при зарядці пристрою, вибираючи для цього "небезпечні" місця в будинку. Якщо класти телефон на неправильну поверхню, це може призвести не тільки до швидкого виведення з ладу його батареї, але навіть до пожежі в будинку.

Про це пише Electrical Safety First. За словами експертів, при зарядці телефону категорично не можна залишати його на м’якому: подушці, пледі, дивані тощо.

Часто люди користуються телефоном перед сном, а потім кладуть його на подушку або, що ще гірше, під ковдру або просто на ліжко, щоб зарядити. Однак, варто пам’ятати, що це вкрай небезпечно.

Під час заряджання телефон нагрівається, а якщо він несправний, може навіть перегрітися. Якщо в цей момент, він перебуватиме на ліжку або дивані, то може спалахнути поверхні, і тоді станеться пожежа.

Крім того, до пожежі може призвести несправність зарядного кабелю. Якщо він пропускає струм або сильно перегрівається, його необхідно терміново замінити, щоб не допустити лиха.

На ці речі обов’язково варто звертати увагу, перш ніж ставити телефон на зарядку. Особливо, якщо гаджет буде заряджатися всю ніч або поки нікого немає вдома.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як зарядити телефон під час вимкнення світла. Є кілька простих способів.