Сира чи смажена: яка насправді цибуля зробить котлети соковитими

Читать на русском
Автор
Яка цибуля покращить страву
Яка цибуля покращить страву. Фото today.ua

Коли краще додавати сиру цибулю, а коли — смажену

Апетитні котлети — це страва, смак якої залежить від багатьох факторів. Ми розповідали, як вершки допоможуть зробити фарш соковитим. Тепер детальніше розповімо про такий фактор, як додавання цибулі.

Цибуля – це той інгредієнт, який додає котлетам особливий смак і соковитість. Але чи варто використовувати сиру цибулю, чи краще віддати перевагу смаженій? Давайте розберемося разом.

Чи варто додавати сиру цибулю?

В сирому вигляді цей овоч надає котлетам свіжий смак і соковиту текстуру. Але багато кулінарів помічають, що вона може надавати котлетам гіркуватого присмаку.

цибуля для котлет
24 канал / Як додавати цибулю в фарш

Смажена ж цибуля робить котлети більш соковитими і ніжними. Додавання цього компонента саме в такому вигляді надає їм приємного карамелізованого аромату.

Яку цибулю вибрати?

Вибір між сирою і смаженою цибулею залежить від того, який смак котлет вам подобається більше. Також важить і час, який ви готові виділити на приготування — адже смажена цибуля потребує окремого приготування, а це вагомо, коли у вас є обмежена кількість часу на підготовку страви.

Обидва варіанти – і сира, і смажена цибуля – мають свої переваги. Вибирайте той, який більше до вподоби саме вам. Також ми розповідали, як відмити руки після чищення грибів.