Записав звернення до російських солдатів і зник із радарів: що говорить про війну уродженець Одеси Леонід Барац (фото)

Читать на русском
Автор
Леонід Барац — де зараз російський актор і що говорить про війну Новина оновлена 26 жовтня 2024, 14:40
Леонід Барац — де зараз російський актор і що говорить про війну. Фото Колаж "Телеграфа"

Кар’єру Леоніл будував у Російській Федерації

Багато російських акторів народилися в Україні, до них, крім Олександра Ревви, входить і 53-річний Леонід Барац. Він є одним із засновників комічного театру "Квартет І", багато хто знає актора з фільмів "Про що говорять чоловіки" та "Гучний зв’язок".

"Телеграф" вирішив з’ясувати, де зараз Леонід Барац і чим займається. Ми дізналися, чи він говорить про війну в Україні.

Як Леонід Барац став відомим

Актор народився у 1971 році в Одесі, де закінчив школу разом зі своїм колегою за "Квартетом І" Ростиславом Хаїтом. Батьки хотіли, щоб Леонід вибрав творчу професію, а бабуся подбала про те, щоб Барац здобув музичну освіту. Вона прищепила йому смак до опери, балету та театру, тому юнак у шкільні роки із задоволенням виступав на сцені.

Після школи Леонід разом із Ростиславом поїхали підкорювати Москву. У 1993 році Барац закінчив естрадний факультет ГІТІСу. Під час навчання вони познайомилися з Александром Демидовим, Камілем Ларіним та Сергієм Петрейковим. Між ними почалася дружба і вони створили творчий колектив під назвою "Квартет І".

Леонід Барац
Леонід Барац у театрі

Вони разом працювали над постановками, виступали акторами та невдовзі стали дуже популярними. Кар’єру в кінематографі Леонід розпочав у 2008 році, коли була екранізована вистава "День радіо", після цього на телеекрани вийшов фільм "День виборів".

Артисти почали розвиватися у цьому напрямі та екранізували інші свої успішні спектаклі, зокрема серію картин "Про що говорять чоловіки". Також Бараца можна побачити у кінострічках "Гучний зв’язок", "Швидше, ніж кролики" та інших.

"Квартет І"
Леонід Барац із друзями створив "Квартет І"

Де зараз Леонід Барац і що говорить про війну

Актор останнім часом зник з телеекранів та медійного простору. Соціальні мережі Леонід не веде. Остання кінокартина з акторами "Квартету І" вийшла у 2023 році й викликала гнів серед українців.

Леонід Барац, який народився в Одесі, намагався не робити жодних гучних заяв щодо напружених відносин між Україною та Росією. В інтерв’ю телеканалу "Дощ" у 2018 році він заявив, що ворожнеча між країнами лише поверхова і що наші народи нібито є братерськими.

За його словами, щоб помиритися з Україною, потрібно перш за все Росії помінятися всередині та перестати військовим і силовим способом поширювати "русскій мір". Також Барац зазначив, що у 2014 році підтримував Євромайдан, але боявся щось говорити про нашу країну, щоб йому не заборонили в’їзд до України, оскільки у нього в Одесі залишились рідні.

Леонід Барац
Барац закликав російських солдатів припинити стріляти в населення

У лютому 2022 року, коли Росія розпочала повномасштабний наступ, зірка фільму "Про що говорять чоловіки" записав відеозвернення. У ньому актор не засуджував відкрито путінський режим і не назвав російську агресію війною, але закликав російських солдатів припинити стріляти по цивільному населенню.

"Є одне бажання: попросити російських солдатів не стріляти у громадянське населення. Там живуть люди, наші люди, там живуть мої діти, мої батьки. Та яка різниця, там люди. Не стріляйте у громадянське населення ", — зазначив Леонід Барац.

Більше теми війни він не порушував публічно. Але у 2023 році, коли на російські екрани вийшов фільм "Про що говорять чоловіки. Прості задоволення", українці обурилися тим, як одесит спокійно в кінострічці розгулює Москвою, коли його рідне місто бомбардують російські ракети. У 2024 році з акторами "Квартету І" мала вийти ще одна комедія під назвою "Один день у Стамбулі", але прем’єру перенесли. Де зараз Леонід Барац невідомо, оскільки він не з’являється в медійному просторі.

Леонід Барац
Леонід Барац перестав з’являтися у медійному просторі

До речі, у Леоніда Бараца є дві дочки від першого шлюбу та син від другого шлюбу. Старша донька актора Єлизавета вийшла заміж за ізраїльтянина та проживала з ним у Києві. Але на початку війни переїхала до Варшави. Дівчина підтримує Україну у боротьбі з російським агресором.

Родина Леоніда Бараца
Леонід Барац разом із першою дружиною та донькою Лізою

Також відомо, що другою дружиною актора була одеситка Анна Моїсеєва. Але у 2015 році вони розлучилися через те, що дівчина не хотіла переїжджати до Москви. Разом із сином вони зараз мешкають в Одесі, як і батьки Бараца.

Колишня дружина Леоніда Бараца
Екс-дружина Бараца разом із сином

"Телеграф" писав раніше, де зараз дует "Кролики". Ми дізналися, що вони кажуть про війну в Україні.